9.8 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

Schimbare istorică pentru drepturile animalelor: Violenţa asupra animalelor a fost recunoscută în Convenţia ONU ca act ce încalcă drepturile copilului!

”Copiii trebuie protejați de toate formele de violență fizică și psihologică și de expunerea la violență, cum ar fi violența domestică sau VIOLENȚA ASUPRA ANIMALELOR”

Organizaţia Națiunilor Unite (ONU), cea mai puternică instituţie, având 193 ţări membre (aproape toate ţările lumii), recunoaşte oficial impactul traumatizant al abuzurilor faţă de animale asupra copiilor expuşi la acestea.

Este pentru prima dată când abuzul asupra animalelor este menționat într-o ”Cartă Internaţională a Drepturilor Omului” a Națiunilor Unite, obligatorie din punct de vedere juridic!

Comentariul general nr. 26 al Națiunilor Unite privind drepturile copilului și mediului cu accent special pe schimbările climatice (secțiunea G. pc. 35, p. 6, pentru art. 19 )

“Orice stat care semnează și ratifică Convenția SE OBLIGĂ SĂ APLICE INTEGRAL ȘI CORESPUNZĂTOR standardele juridice în domeniul promovării și protecției drepturilor copilului.”

România, ca de altfel şi celelalte 195 de ţări care au ratificat Convenţia ONU cu privire la Drepturile Copilului, are obligația de a introduce politici care să prevină practicile dar şi tradițiile în care copiii sunt expuși violenței împotriva animalelor

Copiii nu mai pot fi expuşi violenţei asupra animalelor în proprietatea lor sau pe domeniul public.

În egală măsură, cei mici nu ar mai putea să participe la vânătoare, la sacrificări de animale, la tradiţii, obiceiuri, acţiuni care implică inducerea de suferinţă sau moarte unui animal.

Guvernele au “obligaţia strictă” să implementeze strategii etice şi durabile pentru a reduce suferinţa animalelor fără stăpân, pentru a reduce abuzul asupra animalelor pe proprietate, pentru a transforma tradiţii crude în obiceiuri pline de compasiune, pentru a proteja copiii și animalele de suferință.

86% dintre copiii din România au fost de multe ori martori la abuzuri asupra animalelor

Impactul expunerii copiilor la abuzuri asupra animalelor a fost obiectul unui studiu realizat în România de Malcom Plant (ELC) -unul dintre cei mai mari cercetători ai consecinţelor abuzului faţă de animale asupra psihicului uman-, în colaborare cu Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA). Rezultatele studiului au aratat că 86% dintre copiii din România au fost „de multe ori” martori la abuzuri asupra animalelor şi sunt afectaţi major de aceasta expunere. Decizia ONU aduce una dintre cele mai importante recunoaşteri care va genera dezvoltarea mai rapidă a unei societăţi empatice şi o diminuare a incidenţei comportamentelor antisociale”, a spus Carmen Arsene, preşedintele EDUXANIMA şi FNPA.

Acest eveniment istoric de recunoaștere a conexiunii empatice naturale dintre copii și animale, într-unul dintre documentele cu cel mai mare impact la nivel global, Convenţia ONU, indică faptul că suntem pe cale să realizăm un mare salt în evoluția umanității noastre comune

Salutăm noul Comentariu din Convenția ONU privind drepturile copilului. Acesta nu are doar un impact semnificativ asupra copiilor, ci și asupra protecției mediului nostru și a tuturor ființelor vii. Studiile arată că empatia copiilor este afectată negativ de trăirea violenței împotriva animalelor și, în timp, ajung să vadă acest lucru ca fiind normal. Comentariul publicat de ONU pune o bază importantă pentru transformare, a declarat reprezentantul PETA Germania. Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului va lansa Comentariul General nr. 26,luni, 18 septembrie, în timpul celei de-a 94-a sesiuni a comitetului de la Palais des Nations din Geneva, Elveția. Evenimentul va fi transmis în direct”, a declarat reprezentantul PETA din Germania.

spot_img
Latest news
știri