Coaliția ”Protecția Animalelor” condamnă ferm acțiunile legislative și juridice recente, solicitând autorităților și parlamentarilor o vizită urgentă în teren.
Mai multe partide au propus o lege care cere ca sterilizarea să nu mai fie obligatorie
Coaliția atrage asupra expunerii de motive a acestei legi și asupra faptului că în România anului 2023, problema câinilor nu este înțeleasă nici la nivel minimal de către decidenți.
În plus, este nejustificat să continue să refuze ajutorul specialiștilor, colaborarea fiind esențială.
În egală măsură, reprezentanții Coaliției ”Protecția Animalelor” precizează că legea hingherilor privați a fost aprobată de CCR și rămâne complet nereglementată în cele mai importate aspecte pentru societate, deși s-au cheltuit peste 750 de milioane de euro pe această metodă de gestionare.
”Rezultatul este mai grav ca niciodată, iar legea continuă să existe, discriminând ONG-urile în favoarea acestor societăți”, se arată în comunicatul de presă.
Un alt motiv de nemulțumire îl reprezintă și procesul care prevede dizolvarea Federației Pentru Protecția Animalelor și Mediului
Acest proces a fost finalizat în mod foarte rapid și în ciuda dovezilor puse la dispoziție de către aceasta, cu decizie de dizolvare.
FPAM este printre cele mai vechi organizații din România, cu o activitate reputată în protecția animalelor și a mediului, o organizație necesară atât pentru autorități, cât și pentru cetățeni.
Potrivit expunerii de motive, dizolvarea sa este în detrimentul scopului protecției necuvântătoarelor și mediului, având și impact asupra oamenilor.
Coaliția Protecția Animalelor solicită autorităților și parlamentarilor o vizită urgentă în teren, în 27 noiembrie 2023
”În urma celor mai recente evenimente, este limpede că există o frântură majoră de procedură și de cunoaștere a situației de fapt, care ne pune în imposibilitatea clară de a rezolva problema câinilor pe termen scurt, mediu și lung. Așadar, Coaliția invită urgent în teren parlamentarii și autoritățile, pentru a-i ajuta pe decidenți să înțeleagă cum opresc efectiv posibilitatea de a rezolva problema, în timp ce refuză implementarea soluțiilor testate. Programul vizitei include o rutină de o zi a unui reprezentant al protecției animalelor din România”, se arată în comunicatul coaliției.