2.7 C
București
joi, 26 decembrie, 2024

Ministrul Mircea Fechet conduce delegația României la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice – COP29

România la COP29: Angajamente ferme pentru o tranziție verde și neutralitate climatică până în 2050

Ministrul Mircea Fechet a anunțat că, în cursul acestor zile, conduce delegația României la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice – COP29, la Baku, Azerbaidjan.

Aici, alături de lideri și experți din întreaga lume sunt discutate soluții urgente pentru combaterea crizei climatice.

Potrivit declarațiilor făcute de Ministrul Mediului din România, comunitatea științifică avertizează că depășirea pragului de 1.5 grade Celsius înseamnă riscuri majore – insecuritate economică, socială și politică, inclusiv migrație climatică.

Ministrul Mircea Fechet: ”Trebuie să acționăm împreună, lăsând deoparte diferențele și concentrându-ne pe ceea ce este esențial: să păstrăm o lume în care generațiile de acum și cele viitoare pot trăi”

România, alături de toate statele membre ale UE, este ferm angajată să implementeze măsurile necesare pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și adaptarea la efectele schimbărilor climatice. România și-a propus să atingă neutralitatea climatică până la jumătatea secolului. Avem un plan ambițios și măsuri specifice în Planul Național pentru Energie și Climă, care să ne asigure că suntem pe drumul cel bun”, se arată în comunicatul publicat de oficial pe contul de Facebook.

În egală măsură, Mircea Fechet a precizat că este convins că rezultatele COP29 vor confirma hotărârea globală de a elimina treptat combustibilii fosili și de a accelera tranziția energetică.

Doi adolescenți români cer măsuri urgente care să protejeze generațiile viitoare

Ministerul Mediului a precizat că doi adolescenți din România, Eva (16 ani) și Victor (17 ani), membri ai Boardului Copiilor din România susținut de UNICEF, participă pentru prima dată ca membri ai delegației României la această reuniune.

În acest an, aproximativ 50 de copii și adolescenți din 11 țări din Europa și Asia Centrală fac parte din delegațiile naționale ale țărilor lor la COP29

Ei cer măsuri concrete care să răspundă la impactul unic și disproporționat al schimbărilor climatice asupra copiilor, o creștere radicală a finanțării legate de climă de care beneficiază copiii, ca toate noile angajamente luate de state pentru a reduce emisiile de gaze poluante să țină cont de tineri.

spot_img
Latest news
știri