21.6 C
București
vineri, 29 martie, 2024

Ana era inginer de Mediu și nu avea nicio vină că voia să alerge aer liber. A sfârșit tragic, mușcată de câini. Autoritățile își pasează vina

„Nu e știre când un câine mușcă un om”, e un dicton pe care încă îl mai aud studenții la Jurnalism, dar(...) când un om moare din cauza faptului că autoritățile nu sunt în stare să strângă câinii de pe stradă(...) se poate numi ucidere din culpă

Ana Oros Daraban a ieșit să alerge în zona Lacului Morii. Nu s-a gândit că va fi ea alergată de câini și sfâșiată până când își va da ultima suflare. I se mai întâmplase ceva similar în primăvara anului trecut, dar(…) s-a gândit că autoritățile din București au învăța cevat în urma acestui incident. Era de profesie inginer de Mediu și activa în cadrul unui club sportiv din Bucureşti, voluntar la mai multe asociaţii şi ONG-uri care se ocupă de protecţia Mediului înconjurător, potrivit informațiilor noastre.

Nu avea nicio vină că dorea să facă mișcare în aer liber. În jurul prânzului, polițiștii spun că au fost sesizați, prin numărul de urgență 112, că o persoană care alerga în zona Lacului Morii din sectorul 6 al Capitalei, ar fi fost mușcată de câini. Ajunși la locul incidentului, polițiștii au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat că aceasta murise.

Trupul femeii a fost dus la Institutul de Medicină Legală din București, pentru necropsie. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri.

Conform unui comunicat al Primăriei Sector 6, transmis RFI, femeia a fost găsită de polițiști pe câmp, la 270 de metri distanță de cea mai apropiată locuință și la 300 de metri distanță de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii- zona neamenajată, aflată la granița cu Comuna Chiajna.

Ana a sfârșit tragic, mușcată de câini, iar autoritățile își pasează vina

Zona Lacul Morii din București este cunoscută pentru numărul mare câini agresivi, are anumite marcaje în acest sens, însă, este strigător la cer modul în care autoritățile reacționează. Încă din 2013 au fost semnalate cazuri grave de atac ale acestor patrupede, pe care, iată, nimeni nu îi duce unde le este locul: la adăpost.

Primăriile de Sector se scuză „că nu au în responsabilitate” serviciul de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale, condusă de Nicușor Dan. După această dramă, s-a cerut demisia directorului ASPA, însă(…) pe Ana nu o mai aduce la viață aceste demersuri strict politice. Din păcate, România are prea multe instituții, organigrame, servicii, comisii și prea puține soluții la problemele curente.

Potrivit avocaților consultați de ȘtireaVerde, directorul ASPA și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, riscă să fie urmăriți penal pentru ucidere din culpă.

Latest news
știri