16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Luna aceasta ar putea deveni cea mai călduroasă lună februarie din istorie

Situația este alarmantă, mai ales în ceea ce privește temperatura suprafeței mărilor

Experții consultați de The Guardian au explicat că se așteaptă că luna aceasta să devină cea mai călduroasă lună februarie din istorie, transmite Biziday.

Anunțul are la bază un cumul de factori, printre care încălzirea fără precedent a oceanelor și o iarnă neobișnuit de caldă.

Deși cercetătorii anticipaseră o creștere a temperaturii, nivelurile înregistrate i-au surprins

Potrivit publicației britanice The Guardian, în mijlocul celei mai scurte luni a anului, temperaturile au atins niveluri atât de ridicate încât experții se confruntă acum cu un teritoriu nou și neînțeles pe deplin.

Situația este alarmantă, în special în ceea ce privește temperatura suprafeței mărilor, care a crescut la valori fără precedent, într-un ritm inexplicabil, subliniind imprepararea umanității pentru astfel de evenimente.

Se preconizează că luna martie va depăși recordul de temperatură a oceanelor înregistrat în august 2023, cu până la 0.2 grade Celsius

Prima lună a primăverii este în mod obișnuit cea mai caldă perioadă a anului pentru oceane, deoarece în emisfera sudică este vară târzie și majoritatea oceanelor lumii se află în această regiune.

În conformitate cu modelele climatice din anii precedenți, aceasta ar trebui să fie vârful încălzirii, datorat fenomenului El Niño, iar ulterior temperatura ar trebui să înceapă să scadă pe măsură ce apare fenomenul opus, La Niña.

Comportamentul climei a devenit tot mai neregulat și mai greu de prognozat

Cu toate acestea, cercetătorii avertizează că, în ultima perioadă, comportamentul climei a devenit tot mai neregulat și mai greu de prognozat.

Prin urmare, este din ce în ce mai dificil ca previziunile să se bazeze pe modelele înregistrate anterior.

spot_img
Latest news
știri