4.1 C
București
duminică, 22 decembrie, 2024

34 kg de aur, recuperate în urma colectării de telefoane mobile ieșite din uz

Telefoanele vechi sunt deșeuri care conțin piese sau metale prețioase ce ar putea, în orice moment, fi refolosite. Reciclarea corectă a acestora ajută la prevenirea poluării solului, apei și aerului, protejând sănătatea umană și a ecosistemelor

Green Group, un operator specializat în gestionarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, a recuperat 34 kg de aur, 350 kg de argint și 15 kg de paladiu (un metal rar) din colectarea a peste un milion de telefoane mobile ieșite din uz.

Aceste materiale pot fi reutilizate în fabricarea altor produse electronice sau industriale

Conform unei analize efectuate, se observă că, în general, consumatorii din România sunt înclinați să își păstreze telefoanele mobile vechi.

În egală măsură, există foarte multe persoane care aleg să le arunce în locuri nepotrivite, cum ar fi coșul de gunoi pentru aparatele de mici dimensiuni.

Produsele electronice au o durată de viaţă variabilă în funcţie de tipul şi calitatea acestora. De exemplu, telefoanele mobile sunt înlocuite la intervale scurte, versus electrocasnicele mari, care au o durată de viaţă mai îndelungată. Unii consumatori pot schimba produsele imediat după expirarea garanţiei, fie pentru a profita de tehnologiile mai noi, fie din cauza depăşirii de modă a produsului actual. Paradoxul în România este că suntem tentaţi ori să păstrăm vechile telefoane atunci când le schimbăm, ori sa aruncăm la gunoi electrocasnicele mici, ceea ce afectează atât cantitatea de echipamente de colectat, dar şi mediul înconjurător.”, a declarat, pentru Agerpres, PR manager-ul Green Group, Mihaela Sofronea, potrivit G4 Media.

Reciclarea telefoanelor mobile vechi este crucială pentru protejarea mediului și conservarea resurselor naturale

Aceste dispozitive conțin o serie de materiale prețioase și toxice, precum aur, argint, cupru și substanțe chimice periculoase.

Prin reciclarea lor corectă, putem recupera aceste resurse și le putem utiliza în producția altor dispozitive, reducând astfel dependența de extragerea de noi materii prime și limitând impactul asupra ecosistemelor fragile.

În plus, reciclarea telefoanelor mobile ajută la prevenirea poluării solului, apei și aerului, protejând sănătatea umană și a ecosistemelor.

Mai mult decât atât, reciclarea contribuie la reducerea cantității de deșeuri electronice care ajung la depozitele de gunoi, promovând o economie circulară și sustenabilă.

spot_img
Latest news
știri