10.6 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

Accesul cu ATV-uri este interzis în pădure, dar imaginile dovedesc contrariul

Pădurea de lângă Băile Felix: loc pentru relaxare, plimbări, dar și loc pentru ilegalități ”de weekend”: deși accesul ATV-urilor este strict interzis, conducătorii vehiculelor nu se sfiesc să polueze, atât fonic, cât și ”tradițional”, lăsând în urma lor gunoaie și peturi.

Mai mulți cititori au reclamat activitatea de weekend a conducătorilor de ATV-uri, publicația Bihoreanul publicând unul dintre comentarii:

Porţiunea dinspre Sânmartin, strada Pădurii, până la pista de atletism, este brăzdată de ATV-uri ce sapă şanţuri adânci şi gonesc căprioarele. De asemenea, este sufocată de gunoaie. Pădurarul de la Romsilva nu are deloc grijă de această pădure frumoasă, şi în doi-trei ani se va face praf”, a reclamat o cititoare.

Şeful Direcţiei Silvice Bihor, Teodor Suciu, a declarat că este vorba despre un fenomen constant și că pădurarii ar fi depășiți de prezența conducătorilor de ATV: cu alte cuvinte, cunoaște foarte bine problema, dar nu a considerat, până acum, să pună în aplicare vreo măsură.

Ştiu problema, inclusiv pentru că eu locuiesc în Cihei şi de la mine se aude zgomotul făcut de ATV-uri, îndeosebi în weekend. Am discutat cu colegul de acolo. Mi-a spus că îi este imposibil să îi oprească. Când îl văd, gonesc în altă direcţie. Vom cere sprijinul Poliţiei şi Jandarmeriei”, a declarat Teodor Suciu.

Gunoaiele apar mult mai des decât pot face silvicultorii curăţenie

Desigur, pe lângă poluarea fonică, un alt aspect îl constituie gunoiul. Întrebat despre mizeria existentă în pădure, Suciu a adăugat că a cerut pădurarului responsabil de această zonă să salubrizeze zona. De asemenea, șeful Direcției Silvice Bihor a cerut și demontarea unor panouri publicitare apărute clandestin în apropierea pistei de atletism.

Voi mai face verificări în zonă, pentru a mă asigura că colegul meu face ce i-am cerut”, a promis directorul.

Accesul cu ATV-uri: interzis, dar la ordinea zilei

Conform publicației Bihoreanul, șoferii de ATV-uri profită de faptul că pădurarii nu au vehicule cu care să-i urmărească, aşa că gonesc nestingheriţi.

Pe lângă poluarea fonică şi distrugerile din pădure, problema este şi că ei deschid calea pentru maşini de teren. În curând ne vom trezi şi cu acelea”, a mai spus Suciu.

Latest news
știri