Tipic românesc: o nouă lege a rămas ”blocată”. O lege care ar fi trebuit să protejeze spațiul verde, copacii din oraș și parcurile este iar amânată, rămânând pe pupitrul Comisiei pentru administrație publică din Senat.
”Toaletări” care omoară copacii
Se cere normalitate: toaletarea copacilor din spațiul public, nu ciopârțirea lor. Se cere să nu se taie, să se planteze, să se îngrijească și să fie aplicată legea.
Toaletarea realizată de angajații ai Primăriei a devenit de ani buni un motiv de reclamații, proteste și petiții.
În momentul de fața, s-a ajuns la stadiul în care ar trebui să trimitem epistole pentru a salva un copac și pentru a cere acea normalitate pentru natură, normalitate pe care legea nu o poate rezolva.
Declic propune trimiterea de mail-uri la Comisia pentru administrație publică
”Legea spațiilor verzi s-a blocat în Comisia pentru administrație publică a Senatului. Dacă îți pasă de parcuri și vrei o lege care să salveze, nu să distrugă spațiile verzi, scrie-le acum parlamentarilor. Spune-le să dezbată și să voteze legea. Ce zici, te implici? Durează maximum 5 minute.
Vine primăvara, așa că urmează un nou val de „toaletări” ca cea din imagine, făcute parcă pentru a omorî cât mai mulți arbori.
Dar legea care reglementează cum trebuie făcute aceste lucrări periodice, și care poate salva mii de copaci, e ținută la sertar. Este blocată pentru că aceeași lege ar opri proiectele distructive din parcuri. Scrie-le acum celor ce ar trebui să ne reprezinte în parlament. Pe noi, nu interesele rechinilor imobiliari”, menționează Declic pe pagina de Facebook.
Normalitatea înseamnă să fim solidari cu spațiile verzi. Normalitatea înseamnă să respirăm în orașe care respiră, nu în orașe sufocate de industrializare, de betoane și de mafia imobiliară.
Petițiile sunt lansate și relansate. Este o procedură și un manifest care durează de ani, de prea mulți ani. Din păcate, rămân aceleași amendamente toxice, aceleași drujbe incompetente și o lege amânată la nesfârșit.