16.2 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Crește cererea turiștilor români pentru destinaţiile balneare

Cei mai mulți turiști preferă sejururi la 300-500 de lei/camera

83.5% dintre români au declarat că au în plan să meargă într-un concediu în România în următoarele şase luni, conform unui sondaj realizat de platforma hotelieră Travelminit.ro.

În egală măsură, platforma a transmis că  există o creştere semnificativă a cererii pentru destinaţiile balneare.

Cei mai mulţi români intenţionează să meargă în vacanţă de Paşte şi în timpul verii

Important de precizat este faptul că anul acesta, de Paşte, aceştia vor profita de cea mai mare minivacanţă de până acum, având în vedere în autorităţile au anunţat deja punte între 1 Mai (miercuri) şi sărbătorile pascale (vineri şi luni, 3 şi 6 mai), joia fiind şi ea zi liberă de la stat pentru bugetari. Astfel, cei mai mulţi români vor avea 6 zile libere legate, perfecte pentru un sejur de relaxare în ţară”, arată platforma, potrivit News.ro.

Conform chestionarului, turiştii consideră că preţul ideal pe care ei l-ar aloca pentru o cameră dublă în România este cuprins între 300 şi 500 de lei, opţiune votată de 70% dintre respondenţi.

O parte dintre ei îşi doresc cazări la sub 300 de lei, dar sunt şi câţiva (13.9%) care sunt dispuşi să aloce între 500 şi 800 de lei pentru o cameră dublă.

S-au conturat deja şi preferinţele în materie de călătorii şi se observă o creştere semnificativă a cererii pentru destinaţiile balneare, care au primit peste 45% dintre voturi

Explicaţia este una simplă: în ultimii ani, investiţiile făcute în aceste staţiuni au contribuit la dezvoltarea lor şi la atragerea unui număr mare de turişti care vor să se bucure de beneficiile apelor termale, de peisaje, de o vacanţă relaxantă. În topul preferinţelor românilor se mai numără şi litoralul românesc, destinaţiile montane şi marile oraşe, alese tot mai des pentru scurte city-break-uri”, arată sondajul.

Latest news
știri