15.2 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Ministrul Mediului, despre accesul persoanelor cu dizabilități la spațiile verzi: ”Mă angajez să lucrez pentru a face natura mai accesibilă tuturor”

Declarațiile au fost făcute cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down, ministrul Mediului din România a subliniat importanța creării de spații verzi accesibile pentru tinerii cu dizabilități.

În urma interacțiunii cu mai mulți tineri, Mircea Fechet a subliniat necesitatea unei societăți mai incluzive și mai responsabile față de mediu.

În egală măsură, ministrul s-a angajat să lucreze pentru a face natura mai accesibilă tuturor și a exprimat recunoștința pentru inspirația oferită de toți cei prezenți.

Ministrul Mircea Fechet a fost alături de mai mulți tineri cu dizabilități, angajându-se să găsească soluții pentru ca societatea să devină mai incluzivă și mai responsabilă față de mediu

Unde pot tinerii cu dizabilități să interacționeze cu natura?” – aceasta a fost una dintre întrebările care m-au marcat în întâlnirea extrem de emoționantă pe care am avut-o cu acești tineri la Cafeneaua Publică din Moinești, dedicată Zilei Mondiale a Sindromului Down, pe care o marcăm astăzi. O întrebare simplă, dar încărcată de semnificație, căreia noi, ca autorități, trebuie să îi găsim un răspuns. Mai ales astăzi, de Ziua Mondială a Sindromului Down”, a declarat Mircea Fechet.

Oficialul a adăugat că primirea extrem de caldă de care a avut parte, conversațiile sincere și ideile împărtășite au oferit tuturor o perspectivă asupra modului în care poate fi construită o societate mai incluzivă și mai responsabilă față de mediu, dar și față de fiecare cetățean.

Mircea Fechet: ”Este datoria noastră să creăm spații verzi accesibile, locuri în care fiecare tânăr să se poată bucura de frumusețea și calmul naturii”

Sunt profund mișcat de experiența de la Moinești și mă angajez să lucrez pentru a face natura mai accesibilă tuturor. Le mulțumesc tinerilor prezenți pentru inspirația pe care mi-au oferit-o și îi felicit pentru curajul și pentru tot ceea ce fac!”, a conclus ministrul Mediului din România.

Latest news
știri