18.2 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Poluare în Ploiești. Oamenii reclamă că „miroase îngrozitor a petrol“ și nu pot respira

În ciuda reclamațiilor cetățenilor, autoritățile închid ochii la poluarea tot mai mare din Ploiești.

Este binecunoscut faptul că în Ploiești sunt mai multe rafinării care influențează calitatea aerului. Chiar de curând, Știrea Verde a atras atenția asupra problemelor de la rafinăriile OMV Petrom Brazi și Petrotel Lukoil. În ciuda numeroaselor investigații, oamenii continuă să reclame mirosul insuportabil din oraș, scrie Observatorul Prahovean.

Miercuri dimineață, în vestul orașului, cetățenii au resimțit un miros puternic de petrol

„Pe zona de vest a Ploieștiului miroase îngrozitor a petrol. Abia se poate respira”, a transmis un locuitor.

Se pare că sesizări similare au venit și de la rezidenți din alte zone ale orașului.

După ce s-au făcut verificări pe siteul calitate.ro, care arată zonele cu poluare și valorile depășite, s-a constatat că valorile la anumiți indicatori nu sunt menționate la unele stații. De pildă, la benzen sau dioxid de carbon nu apăreau valorile afișate la anumite stații. Erau, în schimb, prezenți indicatori doar de la stațiile PH6 și PH7. Ultima valoare pentru benzen era afișată pentru ora 03:00. Aceasta era de 11,10 ug/m3, în condițiile în care valoarea limită anuală pentru protecția sănătății umane este de 5 ug/m3. După ora 04:00, valorile pentru benzen au început să scadă.

Nici pe siteul Primăriei Ploiești nu a fost raportată poluarea, în ciuda reclamațiilor cetățenilor. La secțiunea de calitate a aerului, benzenul înregistra valori mai mari doar la 3 stații.

spot_img
Latest news
știri