12 C
București
marți, 14 mai, 2024

Asociația Viitor Plus a împădurit 20 de hectare de teren degradat

Toate campaniile de împădurire au fost desfășurate de asociația Viitor Plus în primăvara acestui an

În această primăvară, echipa Adoptă un Copac, prin programul de împădurire al asociației Viitor Plus, a reușit să planteze 241.000 de puieți de arbori forestieri.

La aceste campanii au participat peste 2.000 de voluntari și 1.000 de zilieri din comunitățile locale.

Toate pădurile plantate sunt adiționale și nu ar fi existat fără eforturile oamenilor implicați

În perioada ianuarie – aprilie 2023, echipa a desfășurat activități de plantare în 16 comunități rurale din județele Constanța, Dolj, Ialomița, Călărași și Prahova, și a avut o plantare urbană în Parcul Municipal din Fetești.

Voluntarii au reușit să planteze pe o suprafață de 20 de hectare de teren degradat sau deșertificat datorită sprijinului acordat de companiile private, colaborării cu autoritățile locale și implicării oamenilor obișnuiți, motivați de binele comun.

Au fost efectuate lucrări de completare în pădurile deja existente, pe care asociația Viitor Plus le îngrijește timp de 5-10 ani, până când acestea ajung la maturitate

O noutate importantă a acestui sezon a fost utilizarea metodei Miyawaki, una dintre cele mai eficiente metode de împădurire rapidă a terenurilor degradate, prin care se plantează 3-4 puieți pe metru pătrat din cât mai multe specii autohtone.

Copacii plantați prin această metodă cresc mult mai repede și captează mult mai mult carbon.

Vegetația devine mai densă și are structura unei păduri naturale mature.

În plus, o pădure Miyawaki crește cu 1 metru în înălțime pe an și nu are nevoie de substanțe chimice sau îngrășăminte.

Programul Adoptă un Copac se concentrează pe zonele din sudul României cu cea mai mare nevoie de arbori, în județe în care suprafața împădurită este de 5-10%

Adoptă un Copac este un program axat pe zonele din sudul României care au cea mai mare nevoie de împădurire, în județe cu o suprafață împădurită cuprinsă între 5% și 10%.

Acest lucru este cu mult sub media europeană de 39%, iar echipa Viitor Plus și-a propus să transforme solurile afectate de schimbările climatice sau cele aflate în pericol de eroziune în păduri.

Prin plantarea de arbori, se îmbunătățește calitatea pământului, se reduc temperaturile din jurul copacilor, se atrag precipitații și se sprijină biodiversitatea.

spot_img
Latest news
știri