15.8 C
București
vineri, 10 mai, 2024

„Copiii de azi – pescarii de mâine,” un nou workshop pentru copiii iubitori de natură și pescuit

Va avea loc și un concurs cu premii constând în ustensile de pescuit

Asociația Pescari Amărășteni anunță organizarea, cu sprijinul Primăriei Sectorului 3, a primei ediții a work-shop-ului „Copiii de azi – pescarii de mâine.” Evenimentul va avea loc Duminică, 7 mai, între orele 12:00 și 15:00, în Parcul Titan. Workshop-ul este destinat acelor copii ce îndrăgesc natura și pescuitul, informează A.P.A.

„Este prima oară când se organizează acest gen de activitate pentru copii în România și asta ne motivează, mai mult!” spun organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Copiii vor avea oportunitatea de a socializa și a se relaxa în natură. Pe lângă asta, ei vor dobîndi cunoștințe cu privire la pescuit și importanța naturii înconjurătoare. Se dorește și responsabilizarea timpurie a acestora cu privire la mediu, într-un mod care să îi atragă și inspire.

„Concursuri de pescuit pentru copii se mai fac, majoritatea pentru imaginea organizatorilor și diferite beneficii, însă noi dorim să aducem un plus de experiență acestor tineri! Aceștia în timp, după ce-au acumulat de la părinți și poate și de la noi, atât cât am putut, vor fi mai conștienți și mai responsabili odată ce aleg să iasă în natură și nu vor proceda „pe stil vechi”, ca mulți dintre „noi” încă din păcate!,” adaugă membrii APA.

La eveniment pot participa copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, însoțiți de părinți sau tutore legal.

Detaliile despre înscrierea la eveniment pot fi accesate aici.

Programul evenimentului include discuții despre mediu

„Ora 12.00 – ne cunoaștem, discuții libere;

Ora 12.15 – discuții legate de protejarea mediului înconjurător, a resurselor acvatice vii;

Ora 12.30 – ce este pescuitul, ce înseamnă a fi pescar recreativ sportiv;

Ora 12.45 – trecere în revistă specii de pești;

Ora 13.00 – 14.30 – atelier pescăresc prezentare monturi adecvate diferitelor stiluri de pescuit;

Ora 14.30 – 14.15 – testare dobândire cunoștințe.
(SE PREMIAZĂ)

Ora 14.30 – 15.00 – premierea și încheierea evenimentului.”

Pentru a veni în sprijinul celor mici, până la data desfășurării evenimentului, organizatorii spun că vor publica mai multe materiale informative pregătitoare.

Micii pescari vor primii și premii

Evenimentul va avea două categorii de premii în funcție de vârstă, astfel:

5 – 9 ani
Locul 1 – juniori 1 = Undiță + linie + nadă + diplomă;
Locul 2 – juniori 1 = Undiță + linie + nadă + diplomă;
Locul 3 – juniori 1 = Undiță + linie + nadă + diplomă.

10 – 14 ani
Locul 1 – juniori 2 = Undiță + linie + nadă + diplomă;
Locul 2 – juniori 2 = Undiță + linie + nadă + diplomă;
Locul 3 – juniori 2 = Undiță+ linie + nadă + diplomă.

Toți ceilalți copii participanți înscriși, vor primi diplome de participare și premii ce pot consta în nade și/sau accesorii pescuit de la sponsori.

Scopul evenimentului: Pregătirea unor viitori agenți ai schimbării, care să îi inspire și pe alții să aibă grijă de mediul înconjurător


Reprezentanții A.P.A. subliniază dorința lor de a pregăti, cu ajutorul acestui eveniment, viitori agenți ai schimbării în comunitățile lor.

„Dorim prin acest eveniment ca, copiii noștri să conștientizeze mai bine că ei însăși sunt cei ce vor gestiona aceste resurse în anii ce vor urma și încet încet dacă vor avea un minim de simț civic, vor trebui să aibă un cuvânt de spus în societate, în comunitățile lor și nu vor lăsa să se întâmple ceea ce vedem în zilele noastre, gunoaie la tot pasul, indiferent că provin de la pescari sau nu, pești reținuți sub limita legală, pescuitul cu ustensile interzise etc.

Nu spunem că, copiii dvs n-ar dobândi asemenea cunoștințe, însă trebuie să dezvoltăm împreună aceaste situații, mai mult, astfel încât numărul nostru să fie mai mare, să-l depășească pe cel al celor ce produc infracțiunile despre care spuneam mai sus!”, adaugă aceștia.

Regulamentul concursului și mai multe detalii despre acesta pot fi accesate tot pe pagina evenimentului, unde pot fi contactați și organizatorii acestuia.

spot_img
Latest news
știri