13.9 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

Anchetă DNA: groapă de gunoi, ”amenajată” în vârf de munte

DNA revine asupra cazului gropii de gunoi care a fost ”amenajată” în mijlocul naturii, mai precis a ras vârful unui munte din județul Suceava.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a solicitat redeschiderea urmăririi penale în cazul anchetei care privește construcția gropii de gunoi de pe Mestecăniș, dosar închis de procurorul de caz, potrivit publicației Monitorul de Suceava.

Procurorul ierarhic superior a dispus redeschiderea urmăririi penale, iar un judecător trebuie să confirme cererea celor de la DNA, precizează G4 Media.

Mai mult, acest dosar penal al Direcției Naționale Anticorupție are la bază o plângere depusă în urmă cu trei ani de o casă de avocatură din Cluj împotriva autorităților locale din Suceava, Iași și Bacău, pe care le acuză de mai multe infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual în ceea ce privește construcția gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș.

Numeroase plângeri din partea localnicilor și o groapă de gunoi ”amenajată” pe bani europeni

Proiectul construcției gropii de gunoi de la Pojorâta, în vârf de munte (Pasul Mestecăniș) a început în 2007 și a stârnit numeroase controverse și plângeri din partea localnicilor și a ONG-urilor pentru protecția mediului.

A fost nevoie de o sumă de bani colosală pentru construcția gropii de gunoi care a distrus natura. Pentru a fi realizat, proiectul a fost finanțat în proporție de aproape 100% cu fonduri europene. Mai exact, este vorba desprea suma 7,3 milioane de euro, sumă care a ”ajutat” ca groapa să fie finalizată acum 5 ani, în 2016.

Groapa de gunoi a fost construită în vârful unui munte, defrișat și transformat într-un depozit uriaș de deșeuri, mai arată sursa citată.

Latest news
știri