18.7 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Tradiția cruzimii și a barbariei: Sacrificiul inutil al animalelor în festivalul musulman

Transportul de animale vii pe distanțe lungi resprezintă un chin pentru necuvântătoare: multe se îmbolnăvesc, mor și sunt supuse unor chinuri îngrozitoare. Mai mult, la destinație sunt ucise de lucrători neechipați și neinstruiți

Într-o declarație cutremurătoare, Gabriel Păun, activist de mediu, a atras atenția asupra începerii iminente a festivalului sacrificiului musulman și a consecințelor devastatoare pentru animale.

Un vas vechi de 47 de ani, transformat într-o închisoare plutitoare, tocmai a părăsit Europa încărcat cu 60.000 de oi și 5000 de viței, având ca destinație Orientul Mijlociu

Cu toate că multe dintre aceste animale vor muri pe drum, coșmarul abia începe pentru cele care vor supraviețui călătoriei teribile.

Acestea sunt trimise în țări fără legi privind protecția animalelor, unde lucrători neechipați și neinstruiți le provoacă suferințe groaznice, scoțându-le ochii și tăindu-le tendoanele.

Astfel, aceste creaturi nevinovate îndură o agonie inutilă și o moarte prelungită, care încalcă orice cerințe religioase posibile.

Gabriel Păun: ”Animalele îndură o suferință inutilă și moarte prelungită care încalcă toate cerințele religioase posibile”

În câteva zile începe festivalul sacrificiului în țările musulmane. Această închisoare plutitoare veche de 47 de ani tocmai a plecat încărcată cu 60.000 de miorițe și 5000 de vițeluși din Europa către Orientul Mijlociu. Multe vor muri pe drum, dar pentru cele care vor supraviețui cuptorului plutitor, coșmarul abia va începe. Pentru că sunt trimise în țări fără legi pentru animale unde lucrători neechipați și neinstruiți le scot ochii și le taie tendoanele. Îndură o suferință inutilă și moarte prelungită care încalcă toate cerințele religioase posibile”, a transmis Gabriel Păun, într-un text publicat pe contul de Facebook.

Festivalul musulman al sacrificiului poate fi păstrat ca o tradiție culturală și religioasă importantă, dar este imperativ să se găsească soluții umane și respectuoase față de animalele implicate

Festivalul musulman al sacrificiului, cunoscut și sub numele de Eid al-Adha sau Eid-ul-Adha, este una dintre cele mai importante sărbători în calendarul islamic.

Un aspect central al festivalului este sacrificiul de animale, în special de oi, berbeci, capre și bovine. Aceste sacrificii reprezintă amintirea gestului de sacrificiu al lui Ibrahim, care a fost dispus să-și sacrifice fiul, Ismael, în urma poruncii divine.

În ultimii ani, au existat preocupări și controverse în legătură cu modul în care se desfășoară sacrificiul de animale în anumite regiuni

Uneori, condițiile precare de transport, tratarea inadecvată a animalelor și metodele nesigure de sacrificare pot duce la suferință și chiar la moartea prematură a animalelor.

Organizațiile de protecție a animalelor și comunitatea internațională lucrează pentru a promova și a asigura respectarea standardelor de bunăstare animală în timpul acestui festival, cu scopul de a minimiza suferința și de a asigura tratamentul uman al animalelor implicate.

spot_img
Latest news
știri