22.7 C
București
sâmbătă, 11 mai, 2024

Sancțiuni ”usturătoare” pentru cei care ignoră steagul roşu care interzice scăldatul în Marea Neagră

Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

Vor fi majorate amenzile pentru persoanele care se află pe litoralul românesc și aleg să ignore steagul roşu care interzice scăldatul în mare.

Propunerea vine de la secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, care este de părere că cei care ignoră arborarea steagului roşu pe malul Mării Negre şi intră în apă punând viaţa în pericol salvamarilor ar trebui amendaţi.

Dacă ajunge salvamarul la tine să te salveze pentru că ai intrat după steagul roşu fiind arborat, atunci persoana respectivă să plătească o amendă usturătoare pentru că a pus viaţa salvamarului în pericol şi pentru că a necesitat o intervenţie de salvare când steagul roşu spune să nu intre în apă”, a transmis secretarul de stat, potrivit Hot News.

Săptămâna trecută, judeţul Constanţa s-a aflat sub cod galben de vânt, iar pe litoral salvamarii au arborat steagul roşu care interzice scăldatul în mare

Din cauza valurilor mari şi a curenţilor puternici exista risc crescut de înec.

Cu toate acestea, mai multe persoane au ignorat steagul și au continuat să intre în apă.

Crește numărul celor care își pierd viața din cauza valurilor

De altfel, la Eforie, marţi după-amiază, a izbucnit un conflict între salvamari şi turiştii care doreau să intre în mare, deşi era arborat steagul roşu, iar în urma scandalului doi turişti au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Numai în Mamaia, 4 persoane şi-au pierdut viaţa, după ce s-au înecat în mare.

Decese au fost înregistrate și la Costineşti şi Venus.

spot_img
Latest news
știri