18.2 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Zeci de câini crescuți în condiții impropii au fost preluați din gospodăria unui dâmbovițean

Toți câinii au ajuns în adăpost

Treizeci şi nouă de câini au fost luați de la un dâmbovițean care îi ținea în condiţii improprii, scrie Târgoviște News.

Polițiștii din Dâmboviţa au precizat că patrupedele au fost încerdințate unei asociaţii nonprofit autorizată în domeniul protecţiei animalelor.

Poliția a intervenit în urma mai multor sesizări făcute de vecina bărbatului în cauză

De asemenea, oamenii legii au adăugat că la nivelul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost înregistrate mai multe sesizări ale unei femei din oraşul dâmbovițean Titu.

Femeia a precizat că vecinul acesteia, un bărbat de 63 de ani, deţine foarte multe exemplare canine de rasă comună care provoacă disconfort, fără a fi asigurate condiţiile de bună stare a acestora.

Prin urmare, la nivelul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost desfăşurate mai multe activităţi pentru preluarea câinilor.

Doar doi câini erau sterilizați și microcipați

În prezent, fostul proprietarul mai deţine două exemplare canine care sunt sterilizate, vaccinate şi microcipate”, au mai transmis polițiștii, potrivit suresi citate.

Poliţiştii precizează că, anterior, bărbatul respectiv a fost sancţionat contravenţional, cu amenzi de peste 10.000 de lei, pentru încălcarea mai multor prevederi legale.

Poliţiştii atrag atenţia tuturor deţinătorilor de animale cu privire la faptul că au obligaţia de a asigura un adăpost corespunzător, hrană şi apă suficiente, posibilitatea de mişcare suficientă, îngrijire şi atenţie. De asemenea, aceştia au obligaţia de a avea un comportament lipsit de brutalitate faţă de animale, de a asigura condiţiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute, precum şi de a nu le părăsi sau izgoni”, a mai adăugat IPJ Dâmboviţa.

spot_img
Latest news
știri