4.3 C
București
duminică, 20 octombrie, 2024

Toate orașele din România pot concura pentru unul dintre ”Premiile orașelor verzi”

Gala de premiere va avea loc în data de 7 septembrie

Termenul de înscriere în competiția ”Premiile Orașelor Verzi” a fost prelungit până la data de 25 august, transmite publicația Ziare.com.

Forumul Orașelor Verzi și AMR – Asociaţia Municipiilor din România lansează Premiile Orașelor Verzi 2023. Este vorba despre o inițiativă care își propune să recunoască și să premieze eforturile municipalităților de a deveni mai verzi și mai sustenabile

Prin urmare, toate municipalitățile din țară sunt încurajate să aplice și să își împărtășească realizările în promovarea sustenabilității și protejarea mediului.

Pentru a fi eligibile, municipalitățile trebuie să fi implementat proiecte de succes care au vizat reducerea impactului asupra mediului și care au fost finalizate în cursul anului 2023.

Perioada de înscriere este 24 iulie – 25 august 2023. Procesul de selecție și jurizare se va derula ulterior pentru a identifica cele mai inspiraționale și eficiente proiecte

Gala de premiere va avea loc în cadrul Conferințe de politici publice de Mediu, parte integrantă a Forumului Orașelor Verzi, în 7 septembrie 2023.

Categoriile pentru această ediție vor recompensa excelența în următoarele domenii: Transport public sustenabil – Mobilitate velo – Economie circulară și managementul deșeurilor – Energie verde – Planificare urbană sustenabilă – Parcuri și păduri urbane.

Prioritățile ce se regăsesc la nivelul fiecărei municipalități sunt:

  • Neutralitatea climatică;
  • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră;
  • Dezvoltarea energiei verzi și a energiei regenerabile;
  • Eficiența energetică;
  • Protejarea biodiversității;
  • Economia circulară și gestionarea deșeurilor;
  • Investițiile și inovația.
spot_img
Latest news
știri