2 C
București
luni, 18 noiembrie, 2024

Temperaturile mari lasă multe recoltele de toamnă în aer.

Există o criză în industria uleiului de măsline, din cauza temperaturilor foarte mari. Doar că acesta este doar un aspect din recoletele de anul acesta care au de suferit din cauza vremii.

Când este prea cald, măslinii își lasă fructele pentru a economisi umiditatea. Sau pentru a produce fructe în detrimentul sănătății copacului, a spus Kyle Holland. Temperaturile foarte ridicate sunt deosebit de periculoase primăvara, în timpul înfloririi. Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât nici recoltele de anul trecut nu au fost mai bune. Desigur, problema căldurii extreme pe care o pune alimentelor este mult mai largă. „Se ajunge la stadiul în care preocupările sunt semnificative la toate recoltele. Nu doar pentru uleiul de măsline, ci și pentru o mulțime de culturi”, a spus Holland. Căldura extremă este impactul asupra climei la care culturile sunt cele mai vulnerabile. În principal pentru că provoacă stres hidric, a spus Corey Lesk, cercetător climatic la Dartmouth College. „Recoltele sunt blocate între o atmosferă de sete și soluri uscate. Ceea ce poate duce la daune de durată”, a spus el pentru CNN. În Italia, care a fost lovită de căldură, secetă și inundații în această vară, culturile de fructe au fost deosebit de afectate. A declarat Lorenzo Bazzana, managerul economic al asociației fermierilor italieni. Recoltele de cireșe este în scădere cu aproximativ 60%.

Recoltele sărace de roșii au dus la creșterea prețurilor cu 400%

Recoltele de piersici și nectarine sunt estimate a fi în scădere cu aproximativ 30% și caisele cu 20%. A declarat Bazzana pentru CNN. Recoltele de roșiile sunt și ele în dificultate, deteriorate de grindină și pârjolite de soare. Schimbările climatice perturbă agricultura în Italia, așa cum este în întreaga lume, a spus Bazzana. În India, prețurile la roșii au crescut cu peste 400% luna trecută, după valurile de căldură și ploile abundente. Unele restaurante McDonald’s din întreaga țară au scos temporar roșiile din meniu în iulie. În SUA, recoltele din sud și vest par să fie deosebit de afectate. A spus Nicholas Paulson, profesor la școala de agricultură a Universității din Illinois Urbana-Champaign. „Căldura combinată cu condițiile foarte uscate vor avea un impact asupra culturilor primare. Inluc grâul, bumbacul și porumbul și soia”, a spus el pentru CNN. Experții avertizează că vor veni lucruri mai rele pentru producția de alimente. Deoarece criza climatică cauzată de oameni crește frecvența și severitatea vremii extreme. „Acest lucru schimbă efectiv profilul de risc cu care se confruntă fermierii”, a declarat Paulson pentru CNN.

spot_img
Latest news
știri