7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Roma a devenit o reala junglă urbană din cauza invaziei de șerpi

Zoologii din Italia trag un semnal de alarmă privind creșterea exponențială a prezenței șerpilor în Roma, din cauza căldurii și a gunoaielor

Un zoolog afirmă că Roma a devenit ”o adevărată junglă”, pe fondul unei creşteri a prezenţei şerpilor, a viespilor orientale, a pescăruşilor şi a şobolanilor din cauza unei combinaţii de temperaturi ridicate şi a problemei persistente a oraşului cu gunoaiele, relatează The Guardian, transmite HotNews.

Zoologii trag un semnal de alarmă privind creșterea exponențială a prezenței șerpilor în Roma, în timp ce autoritățile locale neagă existența unei crize și susțin că situația deșeurilor s-a îmbunătățit.

Zoolog: ”Sunt mult mai multe apariţii de şerpi decât erau înainte”

Andrea Lunerti, un zoolog care se ocupă în Roma cu capturarea animalelor periculoase, a declarat că primit sute de apeluri în această vară, în special cu privire la observarea şerpilor.

Populaţia de şerpi a crescut exponenţial în timpul iernii, deoarece temperatura a fost atât de ridicată. Ei nu ar fi supravieţuit dacă ar fi fost frig. Apoi au venit în oraş din mediul lor natural pentru că acolo sunt multe deşeuri alimentare, iar acolo unde sunt deşeuri alimentare sunt şobolani – principala lor pradă”, a explicat zoologul.

În tot acest timp, Consiliul municipal al Romei a declarat că nu există ”nicio junglă” şi că rapoartele privind şerpii şi alte specii de animale ”nu indică nicio alarmă

Consiliul a declarat că datele de la compania care gestionează colectarea deşeurilor din Roma, au arătat că serviciul s-a îmbunătăţit şi că a existat o reducere semnificativă a deşeurilor până în prezent în 2024 comparativ cu alţi ani.

Acest lucru ne permite să spunem că curăţenia oraşului este cea mai bună din ultimii ani”, a mai transmis Consiliul municipal al Romei.

spot_img
Latest news
știri