4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

1.000 de tone de deşeuri au fost colectate de către voluntarii ”Let’s Do It, România!”

Din 2009 și până în prezent, proiectul a implicat peste 2.200.000 de voluntari, din întreaga țară

O mie de tone de deşeuri au fost colectate de către voluntarii ”Let’s Do It, România!”, cu ocazia Zilei Curăţeniei Naţionale.

Evenimentul a fost desfășurat pe data de 16 septembrie, ziua în care țara noastră s-a alăturat celorlalte 190 de state care au aceeași misiune: o lume cu mai puține deșeuri.

”Let’s Do It, România!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale

We Did It again! 2.000 de angajaţi, peste 100 de cursuri de apă, 200 de acumulări, 1.000 de tone de deşeuri – acesta este bilanţul nostru realizat alături de voluntarii de la „Let’s Do It, România!”. Televizoare, cauciucuri, îmbrăcăminte şi încălţăminte, materiale de construcţie etc. adică tot ce nu mai aveau nevoie oamenii prin casă au fost găsite de colegii noştri, adunate, strânse în saci şi transportate la gropile de gunoi. Astăzi avem ape mai curate! Dar până când? Răspunsul depinde de fiecare dintre noi”, au transmis inițiatorii acestui demers, pe contul Facebook.

Anul acesta, evenimentul a adunat eforturile a sute de mii de voluntari din țară

Reamintim că această amplă campanie a adunat laolaltă voluntari din Alba, Argeș, Arad, București/Ilfov, Bihor, Bistrița Năsăud, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Constanța, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu-Mare, Suceava, Timiș, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, dar și Vrancea.

Partenerii și invitații instituționali care s-au alăturat Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.

Programul “Let`s Do It, Romania!” face parte din initiațiva globală “Let`s Do It World!” – una dintre cele mai mari mișcări de voluntariat din lume.

spot_img
Latest news
știri