18.7 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

A început masacrul lupilor în Estonia: există temeri că noua lege ar putea elimina peste 30% din populația de lupi

Deși există numeroase măsuri care pot proteja fermele și turmele de oi, autoritățile din țara baltică încurajează cruzimea, susținând că reducerea este absolut necesară

Estonia a început din nou să reducă populația de lupi. Deși un număr specific de lupi este vânat în țara baltică în fiecare an, de data aceasta conservatorii sunt foarte îngrijorați.

Mai mulți oameni de știință au transmis că există îngrijorări că uciderea lupilor ar putea duce inclusiv la acțiuni dăunătoare împotriva oamenilor.

Agenția de Mediu din Estonia a stabilit cota de reducere la 144. Instituția susține că există mai mulți lupi în țară decât permit planurile de conservare

Cu toate acestea, Maris Hindrikson, cercetătoare la Universitatea din Tartu, a declarat pentru Euronews că atât ea, cât și colegii săi cercetători nu sunt convinși de date și statistici.

Cercetătoarea a afirmat că populația de lupi este calculată pe baza tehnicilor ”învechite” – cum ar fi observațiile vânătorilor.

Practic, aceste metode nu pot reflecta cu exactitate numărul de lupi din țara baltică.

Problema este că pur și simplu nu știm câți lupi sunt”, a declarat Hindrikson, estimând că reducerea ar putea elimina mai mult de 30% din întreaga populație de lupi a țării.

În mod contrar, autoritățile susțin că reducerea este necesară.

Într-o declarație trimisă la Euronews, Agenția de Mediu din Estonia a declarat că metodologia aplicată în Estonia este în uz în țări nordice precum Suedia, Finlanda și Norvegia.

Considerăm că metodologia actuală este cuprinzătoare, obiectivă și potrivită”, au precizat reprezentanții Agenției de Mediu.

Autoritățile susțin că reducerea este necesară, deoarece lupii atacă animalele domestice, în special oi, afectând economic fermierii țării

Potrivit Agenției de Mediu din Estonia (Keskonnaamet), un total de 946 de oi au fost ucise de lupi în 2022.

Acest număr ar fi depășit 1.100 în acest an, cu câteva săptămâni de 2023.

Un atac deosebit de grav la o fermă din sud-estul comitatului Tartu a ucis o întreagă turmă de oi în octombrie.

Fermierul Rein Mirka a declarat pentru Estonian Public Broadcasting (ERR) că incidentul l-a costat între 15.000 și 20.000 de euro.

Ar putea fermierii să prevină atacurile lupilor asupra turmelor de oi?

”Auzim despre atacurile lupilor, dar fermierii nu fac nimic pentru a preveni aceste atacuri”

Maris Hindrikson, cercetătoare la Universitatea din Tartu Alternative, a explicat că există numeroase alternative care pot proteja fermele și turmele de oi:

  • Asigurarea și conservarea prăzii naturale din sălbăticie, cum ar fi căprioarele și mistreții;
  • Fermierii ar trebui să construiască mai multe garduri și să aibă câini de pază pentru a speria lupii;
  • Instalarea de garduri electrice și alarme sonore.

Acest lucru a funcționat în întreaga Europă. Auzim despre atacurile lupilor, dar fermierii nu fac nimic pentru a preveni aceste atacuri. Dau întotdeauna vina pe lupi, este ușor, dar, de fapt, oamenii sunt cei care fac tot răul”, a conclus cercetătoarea.

spot_img
Latest news
știri