Comuna Paulesti Prahova, Sursa foto Wikipedia
Comuna Paulesti Prahova, Sursa foto Wikipedia

Liniștea locuitorilor din Păulesti-Prahova a fost din nou perturbată din cauza unei amenințări de Mediu

Compania Vitalia a depus o cerere la Agenția de Mediu Prahova(APM) prin care solicită Acordul  pentru realizarea unui centru de management integrat al deșeurilor. Acest lucru va fi realizat prin defrișarea unei suprafețe de pădure de 6,7713 ha care va face loc unui centru de prelucrare deșeuri, anunță cei de la Asociația Eco Natura Comunității Băicoi.

Foto descriptiv, Sursa Pixabay
Foto descriptiv, Sursa Pixabay

Activiștii îndeamnă locuitorii Comunei Păulești din Prahova, acolo unde va fi amplasat centrul, să ia atitudine împotriva acestui nou proiect pe care aceștia îl consideră dăunător pentru calitatea aerului. 

Asociația Eco Natura Comunității Baicoi cere locuitorilor să se implice

Solicitarea vine după o alta, depusă în anul 2013, prin care se obținea din partea autorității de mediu un Acord pentru proiectul „Depozit deșeuri nepericuloase celulă depozitare finală, celule de depozitare viitoare, bazin colectare levigat și perdea de protecție” ; proiect din cauza căruia societatea se află deja în conflict cu unii dintre cetățenii localității. 

Și de data aceasta, Asociația Eco Natura Comunității Baicoi îi „încurajează toți locuitorii interesați de sănătatea și viitorul lor să solicite APM Prahova documentația ce a stat la baza acestei solicitări și să depună puncte de vedere cu privire la dezvoltarea acestei noi instalații.”, scriu activiștii pe pagina lor de Facebook

Presedintele Asociatiei, Ciprian Stuparu, Foto Facebook
Presedintele Asociatiei, Ciprian Stuparu, Foto Facebook

Autoritățile aruncă terenul dintr-o curte într-alta

Președintele asociației, Ciprian Stuparu, a declarat pentru stireaverde.ro că șefii administrațiilor locale din Păulești și Băicoi nu revendică niciunul proprietatea asupra terenului care urmează să fie defrișat: „Ei nu recunosc pe teritoriul cui se află terenul. Așteptăm să primim de la Agenția de mediu hartiiile care au stat la baza solicitării acordului de mediu. Nu s-a făcut niciun studiu de impact, nu se bazează poe nimic. Sunt doar niște vorbe goale”. În funcție de documentele obținute de la APM, urmează și alte demersuri, mai spune președintele Stuparu.