4.1 C
București
duminică, 24 noiembrie, 2024

Cu doar 10 euro pe an, brașovenii pot ”adopta” un animal de la Grădina Zoologică

Chiar dacă sunt adoptate, animalele vor rămâne în incinta grădinii zoologice. Banii obținuți vor ajuta la achiziționarea hranei necuvântătoarelor sau la noi amenajări și proiecte

Locuitorii din Brașov sau companiile din oraș vor avea șansa de a ”adopta” un animal de la Grădina Zoologică.

Planul a fost dezvoltat de conducerea Grădinii Zoologice și va fi prezentat în fața Consiliului Local Brașov într-o ședință plenară care va avea loc mâine, 23 martie.

Animalele nu vor fi luate acasă, ci vor rămâne în proprietatea Grădinii Zoologice. Cu toate acestea, adoptatorii vor avea posibilitatea să beneficieze de mai multe facilități, în funcție de pachetul ales

Am pregătit mai multe pachete. Cel mai ieftin este de 10 euro pe an, iar pentru această sumă, numele adoptatorului se va regăsi pe un panou de la intrarea în Grădina Zoologică. Cel mai mare tarif este de 2.500 de euro pe an, care, în viitor, le va permite adoptatorilor să urmărească live animalul, pentru că urmează să implementăm un proiect ce presupune montarea de camere de monitorizare”, a explicat pentru publicația bzb.ro directorul Grădinii Zoologice Braşov, Alin Pînzaru.

Cei care își doresc să devină ”părinți” vor avea numele publicat pe o plăcuţă dispusă pe ţarcul animalului.

Mai mult, persoanele interesate pot ”boteza” animalul adoptat, atât timp cât numele nu are conotaţii vulgare sau politice.

”Adoptă în Zoo, conservă în natură”: pentru o sumă modică, persoanele care adoptă vor asigura hrana animalelor, dar și multiple proiecte de conservare

O parte din bani vor fi folosiţi pentru animalele de la Zoo Braşov, fie pentru achiziţia de hrană, fie pentru diferite amenajări”, a adăugat Alin Pînzaru.

Dacă hotărârea privind desfășurarea campaniei este aprobată de Consiliul Local Brașov, animalele de la Zoo Brașov vor fi puse în adopție cât mai curând posibil.

În prezent, Grădina Zoologică găzduiește 111 specii, multe dintre acestea fiind aduse după anul 2014 (când existau doar 48 de specii).

După finalizarea lucrărilor la adăposturi, urmează să fie aduși și pinguini, dar și lei de mare.

spot_img
Latest news
știri