18.5 C
București
duminică, 28 aprilie, 2024

Salvamontiștii din zona Munților Făgăraș stabilesc noi măsuri de siguranță: divizia canină va fi dotată cu zgărzi GPS și module de monitorizare

Fundația Conservation Carpathia și Salvamont Argeș colaborează pentru siguranța turiștilor

Fundația Conservation Carpathia și Salvamont Argeș își consolidează parteneriatul pentru a îmbunătăți siguranța turiștilor în zona Munților Făgăraș.

Această colaborare vizează echiparea diviziei canine a Salvamont Argeș cu zgărzi GPS și module de monitorizare, transmite Agerpres.

Trei zgărzi GPS și un modul de monitorizare au fost livrate diviziei canine a Salvamont Argeș.

Echipamentele de ultimă generație vor contribui la scurtarea timpului în care câinii și salvatorii ajung la victime

Aceste echipamente noi vor juca un rol crucial în misiunile de salvare a turiștilor surprinși de avalanșe și în alte operațiuni de căutare desfășurate de Salvamont Argeș în mediul montan.

Vorbim despre echipamente de ultimă generație, care vor contribui la scurtarea timpului în care câinii și colegii mei ajung la victime. În plus, cu ajutorul lor se acoperă o suprafață mai mare din zona de căutare, iar gradul de eroare în localizarea victimelor scade. Astfel, salvatorii pot vedea exact pe o hartă generată de modulul de monitorizare, unde a fost echipa canină și cât de bine a fost acoperită acea zonă”, spune Ion Sănduloiu, Director în cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Argeș.

Siguranța turiștilor în zona Munților Făgăraș este o misiune la care Fundația Conservation Carpathia contribuie alături de Salvamont Argeș, într-un parteneriat care cuprinde mai multe proiecte

Anul acesta, cele două organizații vor colabora pentru refacerea refugiilor montane din Munții Făgăraș, construirea unui refugiu în zona Vârfului Bătrâna (Munții Iezer), remarcarea traseului montan Curmătura Maliţei – Vârful Moldoveanu, dotarea bazelor Salvamont Argeș din Nucșoara și Lerești cu panouri informative cu hărți și pregătirea unui punct Salvamont în zona Brustureț (Munții Piatra Craiului).

Anul trecut, Fundația Conservation Carpathia a contribuit refacerea refugiului Scara amplasat în zona Șaua Scării, la altitudinea de 2.146 m, în apropierea Vârfului Negoiu (2.535 metri) și a Custurii Sărății.

Latest news
știri