12.5 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Prima Poteca tematică din România va fi inaugurată în Parcul Natural Porțile de Fier

Anunțul a fost făcut de comunitatea ”Cu Apele Curate”

Cu ocazia Zilei Pământului, comunitatea ”Cu Apele Curate” a anunțat inaugurarea primei poteci tematice ”Între Natură și Istorie”. Evenimentul va avea loc în Parcul Natural Porțile de Fier, vineri, 26 aprilie, la ora 10:00:

Prima Poteca tematică se află pe malul Dunării, lângă Centrul de Vizitare Porțile de Fier

Dacă ai străbătut până acum măcar o porțiune din clisura Dunării, știi deja că este o zonă unică în România, cu peisaje și forme de relief care se schimbă la fiecare câțiva kilometri parcurși. Tocmai de aceea, prima Poteca tematică  pe care o inaugurăm se oprește într-un loc mai puțin explorat de turiști, deși se află pe malul Dunării, la o aruncătură de băț de sediul Centrului de Vizitare Porțile de Fier”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook.

”Golful Cernei – locul în care Cerna se varsă în Dunăre, la Orșova, reprezintă un bun prilej de a explora această formă de relief nu foarte întâlnită în țara noastră”

Clădirea Centrului de Vizitare Porțile de Fier, punct de pornire, oferă o priveliște deosebită asupra golfului.

Construcția reprezintă un punct de atracție, având o arhitectură inspirată dintr-o cetate medievală (Tricule – Trei Turnuri), ce a fost de parțial acoperită de lacul de acumulare

Considerat un adevărat muzeu geologic în aer liber, parcul adăpostește peste 1668 de specii de plante și peste 5200 de specii de animale. Printre ele se numără și Țestoasa lui Hermann (Testudo hermanni), specie protejată în România, care poate fi întâlnită numai aici”, au mai transmis membrii comunității ”Cu Apele Curate”.

Latest news
știri