16.1 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

Inconștiență maximă. Un bărbat a sărit în apă ca să atingă o balenă ucigașă | VIDEO

Într-un gest de o inconștiență teribilă, un bărbat a sărit în apă și a încercat să atingă o balenă ucigașă.

Departamentul de Conservare din Noua Zeelandă a precizat că este „șocant” să vadă un bărbat sărind spre o balenă ucigașă, în largul coastelor orașului Devonport, Auckland, scrie Sky News.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost surprins când sărea de pe o barcă de agrement. El a încercat să „atingă” o balenă ucigașă în Noua Zeelandă. Gestul a fost considerat „rușinos” și „patetic”.

Imaginile „șocante” ale bărbatului care sare în apă pentru a ateriza pe balenă au stârnit reacții virulente în mediul online. Clipul a fost postat pe Instagram de către Departamentul pentru Conservare (DoC) din Noua Zeelandă.

Bărbatul a fost amendat cu 600 de dolari ca urmare a acțiunilor sale. În imagini se vede cum, după salt, a urmărit prin apă o balenă adultă și un pui.

Mai mult, ceilalți oameni de pe barcă l-au încurajat pe acesta să înoate spre animale.

La un moment, bărbatul a strigat „am atins-o” către cei aflați pe barcă. El a părut că i-a întrebat pe aceștia dacă au reușit să-l filmeze.

A încercat să atingă o balenă ucigașă, dar a fost amendat

Ofițerul principal de investigații al DoC, Hayden Loper, a criticat comportamentul „iresponsabil” al bărbatului, deoarece orca sunt „animale extrem de puternice și acest lucru într-adevăr s-ar fi putut termina îngrozitor”.

„Videoclipul ne-a lăsat cu adevărat uluiți. Acesta este un comportament stupid și demonstrează o desconsiderare șocantă față de bunăstarea orcei”, a spus Loper. Incidentul ar fi putut duce la „rănirea balenei surprinse sau la rănirea omului”.

„Este o încălcare foarte clară a Legii privind protecția mamiferelor marine. Orca sunt clasificate ca balene în conformitate cu legislația de conservare și este ilegal să înoți cu balenele, să deranjezi sau hărțuiești orice mamifer marin”, a mai zis acesta.

Filmările au stârnit indignare pe rețelele de socializare. Cei mai mulți internauți au catalogat comportamentul bărbatului ca fiind „dezgustător”, și „rușinos”.

spot_img
Latest news
știri