Organizația World Wide Fund For Nature (WWF) din România a precizat că a transmis un chestionar primăriilor din România pentru a stabili ce sume sunt alocate pentru energie.
Chestionarul trimis la peste 3000 de primării din România a demonstrat că nu există o situație clară nici măcar la nivelul instituțiilor publice despre utilizarea energiei
Practic, 85% dintre respondenți nu realizează statistici despre cum se prezintă consumul de combustibil din clădirile publice.
”Cu minciuna poţi cumpăra doar fum, spune un proverb. Argumentele industriei biomasei forestiere despre utilizarea lemnului de foc sunt doar un zid de fum pe care am încercat să îl dispersăm”, se arată în comunicatul organizației.
Organizația World Wide Fund For Nature (WWF) din România: ”Cunoașterea datelor privind consumul de energie în timp într-o clădire poate contribui la îmbunătățirea eficienței energetice prin identificarea modelelor și a tendințelor în utilizarea energiei”
Aceste date pot fi analizate pentru a determina care sunt factorii externi și interni care contribuie la un consum mai mare de energie, cum ar fi condițiile meteorologice, nivelurile de ocupare și utilizarea echipamentelor.
În egală măsură, World Wide Fund For Nature a precizat că, beneficiind de aceste informații, administratorii de clădiri pot lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la punerea în aplicare a unor măsuri de economisire a energiei, cum ar fi modernizarea echipamentelor mai eficiente, ajustarea sistemelor clădirii și educarea angajaților cu privire la practicile de economisire a energiei.
”Monitorizarea și analiza regulată a datelor privind consumul de energie pot duce la economii semnificative de energie și de costuri în timp”, au transmis membrii organizației pentru protecția mediului.