13.8 C
București
joi, 2 mai, 2024

Una dintre cele mai mari explozii solare, surprinsă de NASA

Imagini spectaculoase surprinse de NASA cu una dintre cele mai mari explozii solare din ultimii ani.

Soarele a emis o erupție solară puternică, atingând vârful la 1:09 p.m. EDT pe 20 iunie 2023. Observatorul de dinamică solară al NASA a surprins o imagine a evenimentului. Acesta este cel care urmărește constant Soarele. Erupția este clasificată ca fiind X1.0. Clasa X desemnează cele mai intense erupții. În timp ce numărul oferă mai multe informații despre puterea sa. NASA funcționează ca un braț de cercetare al efortului de vreme spațială al națiunii. NASA observă Soarele și mediul nostru spațial în mod constant cu o flotă de nave spațiale. Acestea studiază totul, de la activitatea Soarelui la atmosfera solară.

Cât de tare ne afectează aceste explozii solare

Și la particulele și câmpurile magnetice din spațiul din jurul Pământului. Erupțiile solare sunt explozii puternice de energie. Acestea pot afecta comunicațiile radio de înaltă frecvență (HF). Rețelele de energie electrică, semnalele de navigație și pot prezenta riscuri pentru nave spațiale și astronauți. De asemenea ele sunt cele care eliberează cantități imense de particule cu energie înaltă și gaze extrem de fierbinți. Mitch Batros de la Earth Changes Media spunea că există o legătură directă. Între aceste explozii și efectele biologice asupra oamenilor. Asta pentru că este afectat câmpul magnetic din preajma oamenilor. Astfel din cercetările efectuate s-a concluzionat că activitatea solară are efecte chiar asupra conștiinței umane.

Au efecte asupra sistemului fizic celular uman

Mai exact ne afectează sistemul nervos central. Dar și comportamentul omenesc și întreaga reacție psihofiziologică. Mai mult, specialiștii spun că acestea ne pot face nervoși, anxioși, amețiți, slăbiți sau ușor iritabili. De asemenea pot să ne creeze probleme cu memoria pe termen scurt, stări de greață sau dureri de cap. Asta pentru că furtunile solare și valurile de fotoni au efect asupra sistemului fizic celular uman, mai spun specialiștii. Uneori acest lucru este simțit la nivelul organismului sub forma de bufeuri.

Latest news
știri