7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

România a primit finanţări UE pentru trei proiecte de infrastructură

Suma totală depășește 200 de milioane de euro

România a primit finanţări din partea UE pentru trei proiecte de infrastructură, transmite News.ro.

Suma este în valoare totală de aproape 260 de milioane de euro.

Potrivit sursei citate, unul dintre proiecte are ca finalitate îmbunătaţirea condiţiilor de navigabilitate pe sectorul dunărean comun al României şi Bulgariei.

Fostul comisar european pentru Transporturi: ”Îmbunătăţirea navigabilităţii pe Dunăre e mai necesară ca oricând”

 ”Îmbunătăţirea navigabilităţii pe Dunăre e mai necesară ca oricând, luând în calcul noile realităţi geopolitice din estul Europei”, a declarat fostul comisar european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Comisia Europeană a selectat 134 de proiecte de transport în acest apel de proiecte, din 408 aplicaţii, majoritatea fiind proiecte de cale ferată şi cursuri de apă navigabile.

Finanțările UE includ și reabilitarea unei importante căi ferate din România

Un alt proiect finanţat în acest ultim apel de proiecte din fondurile Mecanismului pentru Interconectarea Europei este reabilitarea căii ferate Valea Călugărească – Buzău”, a completat fostul comisar european pentru Transporturi.

Suma acordată este de 45 de milioane de euro, mai transmite sursa citată.

În egală măsură, România, împreună cu Republica Moldova şi Ucraina primesc aproape 14 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii la frontierele Galaţi, Giurgiuleşti, Reni”, potrivit fostului comisar european pentru transporturi.

spot_img
Latest news
știri