4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Amendă de 50.000 lei pentru organizarea unui eveniment într-o arie naturală protejată din Constanța

Organizatorul evenimentului nu a solicitat aviz de la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate

Garda de Mediu Constanța a aplicat o amendă în valoare de 50.000 lei organizatorului unui festival care se desfășura pe Insula Hopa, o arie naturală protejată.

De asemenea, comisarii au anunțat că festivalul numit “3 Smoked Olives Island” a fost sistat.

Festivalul “3 Smoked Olives Island” se desfășura pe malul drept al Dunării

Vineri seara, comisarii Garzii de Mediu Constanța, împreună cu reprezentanți ai IPJ Constanța, au efectuat verificari pe plaja Hopa-zona Chiciu, malul drept al Dunării, km 374, unde se desfășoară festivalul “3 Smoked Olives Island”.

Garda de Mediu a explicat că organizatorul evenimentului nu a solicitat aviz de la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate.

Aceasta reprezintă o obligație legală, având în vedere ca zona se află în ariile naturale protejate ROSPA0039 Dunăre Ostroave și ROSAC0022 Canaralele Dunării.

De asemenea, pentru amenajările existente pe amplasament, societatea nu a prezentat niciun act de reglementare de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța

Întrucat locația face parte din Planul de management pentru ariile naturale protejate ROSPA0039 Dunăre Ostroave și ROSAC0022 Canaralele Dunării, societatea organizatoare a fost sancționată contravențional cu amendă de 50.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului. Totodată, au fost stabilite mai multe măsuri în sarcina societății responsabile”, se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook de către Garda de Mediu Constanța.

spot_img
Latest news
știri