26 C
București
luni, 6 mai, 2024

Suma de 15 milioane de euro va fi alocată pentru achiziția de corpuri de iluminat

Instituțiile publice vor putea face economii la facturile pentru curent

Statul a anunțat că va cumpăra corpuri de iluminat în valoare de 15 milioane de euro, transmite Radio Europa FM.

Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate a anunțat licitația pentru becuri cu tehnologie LED, care ar trebui să ajute instituțiile publice să facă economii la facturile pentru curent.

Anunțul de licitație pentru achiziția de corpuri de iluminat pentru interior a fost publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Costul este de peste 15 milioane de euro, existând 390 de beneficiari

Scopul acestei achiziții este creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice și reducerea facturilor.

Potrivit sursei citate, plata se va face din fonduri de la bugetul de stat, fonduri europene sau alte surse de finanţare nerambursabile.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 27 septembrie

Obiectivul ONAC este ca, prin intermediul achiziţiei centralizate, să sprijine utilizatorii în procesul de tranziţie de la sursele bazate pe tehnologia tradiţională la cele utilizând tehnologia LED, scopul final fiind acela de a sprijini creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice, îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi reducerea costurilor generate de consumul de energie electrică, menţinând totodată calitatea iluminatului”, scrie în anunţul publicat de Economedia.ro.

Unde urmează să ajungă becurile LED

Printre beneficiari se numără Administraţia Prezidenţială, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, Agenţia Naţională Anti-Doping, Fiscul, Curtea de Conturi, Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Avocatul Poporului, Camera Deputaţilor, Senatul, dar și Instanța Supremă.

Latest news
știri