15 C
București
duminică, 12 mai, 2024

Furtuna tropicală Hilary a declanșat inundații devastatoare și haos în California

Mai multe imagini apocaliptice, cu torenții care se revarsă pe străzi, au fost distribuite pe rețelele de socializare

Guvernatorul din California a declarat stare de urgență în mai multe zone, după ce furtuna tropicală Hilary a lovit duminică, 20 august, statul american California.

Furtuna a provocat inundaţii fulgerătoare, relatează Reuters, citat de Digi 24.

O persoană a murit în Mexic, în contextul în care au fost raportate inundaţii în peninsulă, unele drumuri fiind distruse de ape

Imaginile de pe reţelele de socializare au arătat torenţi furioşi care se revărsau pe străzi, iar Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat stare de urgenţă pentru o mare parte din sudul Californiei.

Prima furtună tropicală care a lovit comitatul Los Angeles din 1939 încoace a provocat inundaţii grave în Munţii San Gabriel, la est de oraş, şi în zonele de coastă din nord-vest, în comitatul Ventura.

Atât zborurile, cât și mai multe evenimente sportive care urmau să aibă loc în California au fost anulate sau reprogramate

În Wrightwood, California, la aproximativ 112 km (70 de mile) nord-est de Los Angeles, ploaia a purtat copaci şi noroi de pe un deal din Sheep Canyon.

Mai la est, în Oak Glen – unul dintre cele cinci oraşe din comitatul San Bernardino aflate sub ordin de evacuare – torenţii au smuls din rădăcini copaci.

Sute de zboruri în San Diego, Las Vegas şi Los Angeles au fost anulate, iar evenimentele sportive au fost reprogramate.

spot_img
Latest news
știri