4.1 C
București
duminică, 22 decembrie, 2024

Girafă unică în lume, fără pete, născută la o grădină zoologică | VIDEO

A fost o bucurie pe chipul angajaților grădinii zoologice Brights din Tennessee, atunci când o girafă reticulată a dat naștere unui pui fără pete, considerat a fi unic în lume.

O girafă a dat naștere unui pui care nu are deloc pete pe suprafața corpului, conform IFL Science.

De obicei, mama natură oferă modele inteligente de culori care să ajute animalele să se ascundă de prădători. Astfel, girafele se camuflează pe fundalul copacilor din pădurea tropicală sau aierburilor înalte. Uneori, totuși, mutațiile genetice pot oferi surprize, ca de exemplu mutații ale culorilor tipice animalelor.

La Brights Zoo din Limestone, Tennessee, o femelă a născut un pui cu o culoare complet mată. Experții grădinii zoologice cred că ea este în prezent singura girafă reticulată fără pete din lume. Ultima girafă fără pete s-a născut în 1972 la Tokyo și s-a numit Toshiko.

Personalul raportează că animalul se descurcă bine sub îngrijirea mamei ei și are deja 1,82 metri înălțime. În ceea ce privește numele ei, Brights Zoo a lansat un concurs pe pagina de Facebook. Oricine poate veni cu idei de nume pentru tânărul animal.

„Acoperirea internațională a puiului nostru de girafă fără pete a creat un punct de vedere foarte necesar asupra conservării girafelor. Populațiile sălbatice alunecă în tăcere spre dispariție. 40% din populația de girafe sălbatice a pierit doar în ultimele trei decenii”, a declarat Tony Bright, fondatorul Grădinii Zoologice din Bright, într-o declarație trimisă IFLScience.

Girafă unică în lume, născută în SUA

În sălbăticie, girafele reticulate trăiesc în populații mici din Kenya, într-un număr restrâns. Se crede despre acestea că se plimbă în Somalia și sudul Etiopiei. Din cauza distribuției lor fragmentate, acestea sunt considerate pe cale de dispariție de către IUCN. Blana lor cu pete ajută la camuflarea corpului și servește și ca sistem de pierdere a căldurii, potrivit Fundației pentru Conservarea Girafelor. Se crede că petele întunecate ajută la reglarea căldurii lor, deoarece există glande sudoripare mari sub ele și modul unic în care vasele de sânge sunt aranjate în jurul lor. Fiecare model este unic și se crede că este moștenit de la mamă.

„Grădina Zoologică Bright se alătură activ luptei pentru salvarea girafelor, nu doar donând organizațiilor demne precum Salvați girafele acum, care lucrează în Africa pentru a păstra acești giganți blânzi, dar și contribuind la diversitatea genetică și supraviețuirea speciei prin propria lor reproducere de succes din Tennessee”, a continuat Bright.

Puteți ajuta la alegerea unui nume pentru animal votând pe pagina de Facebook a Brights Zoo. Până acum, alegerile au fost restrânse la patru nume: Kipekee care înseamnă „unic”, Firyali înseamnă „neobișnuit” sau „extraordinar”, Shakiri înseamnă „ea este cea mai frumoasă” și Jamella înseamnă „una de mare frumusețe”. Votarea este deschisă până pe 4 septembrie când va fi anunțat numele puiului de girafă.

spot_img
Latest news
știri