13.6 C
București
vineri, 3 mai, 2024

MAE: Avertizări de călătorie pentru Franța și Canada

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis două avertizări de călătorie pentru cetățenii români. Una dintre ele vizează statul Canada, acolo unde în acest moment sunt mai multe incendii de vegetație. Cealaltă vizează Franța, unde este caniculă.

Serviciul de meteorologie francez a emis un cod roșu de caniculă în majoritatea regiunilor. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) român avertizează cetățenii care merg în Franța legat de acest aspect. Mai ales că acest cod va dura până pe 24 august. Practic temperatura maximă va fi cuprinsă între 37 și 42 de grade Celsius. Drept urmare în26 de departamente a fost anunţat cod portocaliu de caniculă. Vizate sunt regiunile: Alpes-Maritimes, Ariege, Charente, Charente-Maritime, Cher, Corsica de Sud, Côte-d’Or, Creuse, Indre, Nievre, Pyrenees-Atlantiques. Cei de la MAE român sfătuiesc cetățenii să consulte pagina meteo a Franței, dacă au totuși o vacanță programată acolo. De asemenea, se poate solicita asistență consular la numerele: +33147052966 şi +33147052755.

MAE atrage atenția că fumul din Canada poate fi toxic

Pe de altă parte este valabilă o altă atenționare de călătorie, data de MAE, de această dată pentru Canada. Incendiile de vegetație din provincial British Columbia sunt principal cauză a acestei avertizări. Autoritățile canadiene au emis mai multe ordine de restricție privind călătoriile. Vorbim despre cazări la hoteluri unde nu mai este permis, moteluri, locuri de campare. Vizate sunt orașele Kelowna/ West Kelowna, Kamloops, Oliver, Osoyoos, Penticton şi Vernon, mai spune MAE. Ele se află în zona Okanagan, situate la distanţe între 300 şi 400 de kilometri de oraşul Vancouver. Restricțiile vor fi menținute, potrivit autorităților canadiene cel puțin până pe 4 septembrie.

Evacuări din zonele afectate

Cu toate acestea ele pot fi extinse fiind dispuse evacuări ale persoanelor aflate în zonele menţionate. De asemenea în zonele afectate autoritățile canadiene au instalat filtre de control. Acolo nu se mai permite accesul sau tranzitul persoanelor care nu sunt domiciliate în zonele riscante. Mai ales că deplasarea fumului din zonele afectate de incendii afectează calitatea aerului. Drept urmare se recomandă ca pe durata deplasărilor, să fie purtate măştile de protecţie. La acets moment transportul aerian pe rute interne sau internaţionale nu este restricţionat. Cel puțin până la acest moment. MAE mai avertizează că utilizarea focului deschis sau alte surse de căldură este strict interzisă.

Latest news
știri