8.8 C
București
miercuri, 23 octombrie, 2024

Un nou aeroport urmează să fie construit în zona de sud a Bucureștiului

Primăria Sectorului 4 și Consiliul Județean Giurgiu pregătesc semnarea primelor documente pentru un aeroport mai mare decât cel din Brașov

Revine în actualitate planul construirii unui aeroport în zona de sud a Bucureştiului.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4, împreună cu cei de la Consiliul Judeţean Giurgiu, vor semna, în câteva zile, primele documente pentru construirea unui aeroport în zona de sud a Capitalei.

Aeroportul va fi unul internaţional şi va fi mai mare decât cel mai nou construit în România, cel de la Braşov.

Practic, acesta va deservi un număr mai mare de judeţe, cu o populaţie mult mai mare, transmite Antena 3.

Primarul Sectorului 4, despre noul aeroport: ”Bucureştiul merită un astfel de tip de dezvoltare”

Împreună cu autorităţile statului şi după studiile de specialitate vom decide unde este locul potrivit. Bucureştiul merită un astfel de tip de dezvoltare, pentru că în noua anvelopă nu mai încape şi trebuie o investiţie de calitate în acest sens. Aici vorbim cel puţin despre zona de Sud, despre Berceni, despre Popeşti Leordeni sau Jilava, pentru că este singura cale prin care să putem obţine o capitală de nivel occidental. Şi sunt convins că în următorii 10 ani, prin proiectele pe care le dezvoltăm, prin extinderea magistralei M2 de metrou, prin magistrala M4 – Gara de Nord – Gara Progresul, pe care, în scurt timp, o vom scoate la licitaţie şi prin investiţiile care se derulează în judeţul Giurgiu şi în judeţul Ilfov, aceste proiecte vor fi atinse”, a transmis Daniel Băluță, primarul din Sectorul 4 al Capitalei.

spot_img
Latest news
știri