11.8 C
București
luni, 20 mai, 2024

Marea Britanie amână măsurile cruciale împotriva schimbărilor climatice

Decizia a fost catalogată drept controversată de către conservatorii de la putere

Marea Britanie a decis să amâne mai multe politici împotriva modificărilor climatice.

Este vorba despre amânarea interzicerii mașinilor cu benzină și motorină până în 2035 și relaxarea altor politici climatice, decizii care au declanșat critici din mediul economic și chiar în rândurile clasei politice

Premierul britanic Rishi Sunak a anunţat această amânare, ”o decizie denunţată drept ”electoralistă” şi condamnată din mediile economice şi până în rândul conservatorilor aflaţi la putere, ambiţiile climatice ale Guvernului părând astfel să deconteze criza puterii de cumpărare şi a eventualelor repercusiuni electorale ale acesteia asupra Partidului Conservator (Tories)”, relatează AFP, potrivit Economica.net.

Cel mai important anunţ priveşte maşinile noi care funcţionează cu benzină şi motorină, a căror vânzare urmează să fie interzisă în 2035 şi nu din 2030, cum s-a anunțat inițial.

Foarte mulți producători de automobile din Marea Britanie și-au expus, în mod public, nemulțumirile

Această măsură ar urma să ”alinieze” Regatul Unit calendarelor altor ţări, inclusiv al Uniunii Europene (UE), a anunţat Rishi Sunak, în urma unui val de indignare în sectorul producătorilor de automobile.

El a anunţat o relaxare a condiţiilor eliminării treptate a cazanelor cu gaze naturale şi abandonarea unei măsuri privind eficienţa energetică a locuinţelor care prevedea constrângeri puternice ale proprietarilor.

La sfârşitul lui iulie, Rishi Sunak a provocat un val de indignare după ce a promis sute de noi licenţe de explorare şi exploatare a hidrocarburilor la Marea Nordului.

spot_img
Latest news
știri