10.1 C
București
miercuri, 23 octombrie, 2024

Cluj-Napoca finalizează Park&Ride-ul pentru reducerea poluării urbane

Noua parcare, cu peste 800 de locuri, va încuraja utilizarea transportului public și va contribui la reducerea emisiilor în oraș

Cluj-Napoca face un pas important în lupta împotriva poluării: Park&Ride-ul de lângă aeroport este aproape finalizat.

Potrivit anunțului făcut de primarul Emil Boc, vor fi ridicate restricţiile de circulaţie din zonă, urmând să se realizeze toate marcajele necesare.

Park&Ride-ul va avea peste 800 de locuri de parcare

Dintre acestea, unele vor fi destinate vehiculelor electrice şi autocarelor.

În egală măsură, Emil Boc a precizat că proiectul a fost realizat după o investiţie de peste 14 milioane de euro.

Emil Boc: ”Proiectul cuprinde 865 locuri de parcare, destinate persoanelor cu dizabilități, autovehiculelor electrice și hibride, autovehicule și autobuzelor”

Acest Park&Ride urmăreşte să ofere tuturor celor care vor să intre în oraş o şansă de a circula cu transportul în comun, de a-şi lăsa maşina la intrarea în oraş şi să avem un oraş cu mai puţină poluare, cu mai puţine maşini şi să avem o calitate a vieţii mai bună. Cu alte cuvinte, lucrările se apropie de sfârşit. Cum spune românul, mult a fost, puţin mai este, iar de anul viitor acest Park&Ride va fi pus în circulaţie publică şi va fi destinat clujenilor, să-l poată utiliza în cadrul politicii noastre de reducere a poluării, de reducere a gazelor cu efect de seră în oraş şi de a avea o calitate a vieţii mai bună pentru toţi clujenii”, a transmis primarul Emil Boc într-o postarea publicată pe contul de Facebook.

spot_img
Latest news
știri