20.2 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Mircea Fechet: ”Statul ar putea suporta o parte din leasingul maşinilor electrice”

Măsura ar putea intra în vigoare începând cu anul viitor

Ministrul Mediului a declarat că, începând cu anul 2024, statul român ar putea suporta o parte din leasingul mașinilor electrice, pe model francez.

Potrivit declarațiilor oferite de Mircea Fechet, deşi valoarea tichetului pentru Programul Rabla Plus a scăzut, bugetul pentru acest program ar putea fi mai mare în 2024.

Mircea Fechet: ”Putem spune că avem suficienţi bani pentru anul 2024”

Dacă anul trecut am avut credite bugetare de 2.7 miliarde lei, anul acesta avem peste 3 miliarde de lei. Cu alte cuvinte, atât pentru investiţii, lucru la care eu personal ţin foarte mult, cât şi pentru buna funcţionare a ministerului, putem spune că avem suficienţi bani pentru anul 2024”, a declarat Ministrul Mediului, potrivit Realitatea.net.

România ar putea aplica modelul Franţei, unde o parte din leasingul maşinilor electrice este suportat de stat

Ministrul Mediului a adăugat că va purta discuții atât cu producătorii, cât şi cu importatorii.

Ținând cont că acest suport financiar se aplică în Franța, nu există motive pentru care statul român să nu urmeze exemplul.

”Cei care aleg să ia o maşină în leasing, poate nu vor să o cumpere cu banii jos. Poate alegem să finanţăm şi astfel de metode. Vorbim doar de Rabla Plus, maşinile electrice. Speranţa mea e că atunci când vom anunţa programul să putem să fim la aceeaşi masă toţi marii producători de autoturisme şi cu importatorii şi să spunem că toată lumea e mulţumită”, a precizat Mircea Fechet.

spot_img
Latest news
știri