12.2 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

Monstru din gunoaie, expus pentru ca oamenii să înțeleagă pericolul deșeurilor

Monstru din gunoaie plastice făcut pentru a atrage atenția asupra mediului

O inițiativă inedită a unor activiști de mediu a devenit celebră în întreaga lume. Este vorba despre o sculptură făcută din deșeuri și expusă în Cox’s Bazar, din Bangladesh, potrivit dhakartribune. Aceasta este cea mai înaltă sculptură din Asia făcută din deșeuri de plastic, susțin artiștii. Cei care au trecut prin Cox’s Bazar au văzut monstrul unic, lung de 38 de picioare și lățime de 14 picioare, făcut din deșeuri de plastic.

Artiștii au vrut să sublinieze că poluarea cu plastic a atins un nivel extrem de alarmant. Fundația Bidyanondo, o organizație de voluntariat, a realizat sculptura din deșeuri de plastic cu ajutorul administrației raionale și al poliției turistice. Potrivit organizatorilor, aceasta este o inițiativă unică de conștientizare cu privire la poluarea cu plastic în rândul turiștilor și localnicilor care vizitează cea mai lungă plajă din lume.

Turiștii, principalii vinovați pentru atâtea gunoaie. Ce rol are „monstrul”

Akram Hossain, coordonatorul șef de voluntari al Fundației Bidyanondo a declarat: „Zeci de mii de turiști vizitează Cox’s Bazar și Insula St Martin, lăsând în urmă deșeuri de plastic pe plajă și în apă”.Viața marină și umană sunt în mare pericol din cauza creșterii alarmante a poluării. Prin urmare, Fundația Bidyanondo a făcut acest pas inovator pentru a crea conștientizare.” El a menționat, de asemenea, că voluntarii au colectat aproximativ 1.000 de saci cu deșeuri de plastic de pe plajele din Cox’s Bazar, Teknaf și St Martin’s Island pe parcursul a două luni.

Proiectul original, un monstru de plastic, a fost creat de o echipă de artiști de la Departamentul de Arte Frumoase a Universității din Dhaka. Acest monstru de plastic este cel mai înalt din Asia, potrivit sculptorilor. Nadira Kanon, o turistă din Dhaka a spus: „Este grozav să vedem o astfel de inițiativă luată în Cox’s Bazar din Bangladesh, deoarece ar trebui să fim toți conștienți de a opri monstrul de plastic. Trebuie să-i facem pe oameni să vadă că deșeurile de plastic fac de fapt ravagii în oceane.”

Latest news
știri