13.6 C
București
duminică, 12 mai, 2024

Fondul pentru Natură din România: ”Cerem asigurarea transparenței și a responsabilității în Planul Național Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice”

WWF România a trimis recomandările sale către Ministerul Energiei și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Fondul Mondial pentru Natură (WWF România) a anunțat că este nevoie de transparență totală în ceea ce privește Planul Național Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice.

WWF România a transmis că, datorită solicitărilor din partea societății civile Ministerul Energiei a anunțat prelungirea perioadei de consultare pentru PNIESC până la 15 martie 2024.

Prin urmare, se vor organiza 3 dezbateri publice în intervalul 15 februarie – 15 martie.

Fondul Mondial pentru Natură a trimis recomandările sale către Ministerul Energiei și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru revizuirea direcțiilor strategice cu privire la energie și schimbări climatice pe care țara noastră se va baza până în 2030 și 2050, ținând cont și de recomandările Comisiei Europene

Varianta actuală a Planului Integrat în Domeniul Energiei și schimbărilor Climatice (PNIESC) propune o serie de măsuri contradictorii fără a consulta societatea civilă, împiedicând o abordare colectivă pentru prioritizarea problemelor cruciale în atingerea obiectivelor naționale în materie de climă și energie”, au precizat membrii WWF România în cadrul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.

WWF România cere eliminarea investițiilor nesustenabile 

Mai mult, WWF cere eliminarea investițiilor nesustenabile (precum proiectele hidroenergetice distructive) și promovarea surselor regenerabile prietenoase cu mediul (atât clima cât și biodiversitatea), a comunităților energetice independente, a eficienței energetice, a măsurilor reale de reducere a sărăciei energetice.

Trebuie asigurăm că strategiile noastre energetice și climatice se aliniază cu obiectivele noastre colective pentru un viitor durabil. Împreună, putem face diferența”, se mai arată în comunicat.

spot_img
Latest news
știri