19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

6 instituții de învățământ din România se pregătesc pentru a obține statutul de ”Școală Verde”

Ambasadorii ASAP se implică pentru ca orele dedicate colectării separate în Săptămâna Verde să se extindă în cât mai multe școli

6 instituții de învățământ din București, Brașov și Constanța sunt în plin proces de a deveni școli model și exemple de bune practici în colectarea separată a deșeurilor reciclabile, transmite HotNews.

Cu această direcție strategică setată, acțiunea face parte din cadrul celui mai recent proiect lansat de ASAP România, denumit Școala ASAP+.

Începând cu luna decembrie și până la finalul lunii în curs, în liceele selectate au loc acțiuni de educare și de conștientizare cu privire la colectarea deșeurilor reciclabile și protecția mediului.

Cele 6 licee selectate sunt:

  • Liceul Teoretic ”Jean Monnet” din București;
  • Colegiul Național ”Iulia Hașdeu” din București;
  • Colegiul German ”Goethe” din București;
  • Colegiul Național ”Grigore Moisil” din București;
  • Colegiul Național ”Àprily Lajos” din Brașov;
  • Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Proiectul Școala ASAP+ ajută astfel instituțiile de învățământ să se pregătească pentru a obține statutul de ”Școală Verde” conform cu metodologia prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Programul ASAP este unic în România

Aici, sunt sunt obligatorii eco educația în școli (re)configurate ca spații prietenoase cu mediul, dar și implicarea elevilor în rezolvarea problemelor de mediu.

Proiectul vine să solidifice misiunea ASAP, de a contribui activ la promovarea educației pentru mediu în rândul publicului țintă – adolescenții.

Mai mult, scopul este de a crea cea mai mare infrastructură unitară pentru colectarea separată a deșeurilor în vederea reciclării în toate școlile din România.

spot_img
Latest news
știri