18.7 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Proiect legislativ inițiat de USR: Este nevoie de echipamente medicale pentru Poliția Animalelor și polițiștii veterinari

”Prin acest mod, acțiunea polițiștilor nu se va rezuma doar la aplicarea sancțiunilor, ci va implica și intervenția cu echipamente medicale menite să salveze viața animalelor aflate în suferință”, a transmis Bogdan Rodeanu, deputat USR Galați

Deputații USR Bogdan Rodeanu și Filip Havârneanu au depus un nou proiect legislativ menit să sprijine Poliția Animalelor și polițiștii veterinari.

Inițiativa legislativă depusă presupune ca polițiștii să poată interveni cu echipamente medicale, în momentul în care există cazuri de abuz, neglijență sau cruzime împotriva animalelor.

Proiect legislativ inițiat de USR: ”Ajutăm Poliția Animalelor și polițiștii veterinari!”

Împreună cu Filip Havârneanu, colegul meu deputat din Iași, am pus bazele unui nou proiect legislativ: este o inițiativă care va sprijini Poliția Animalelor și îi va ajuta pe polițiștii veterinari, cărora legea, în prezent, nu le oferă foarte multe instrumente de acțiune. Au fost dese cazuri în România când, în timpul intervențiilor, viața animalelor a depins de rezolvarea unei urgențe medicale, iar salvatorii nu au dispus de echipamentele adecvate”, a explicat Bogdan Rodeanu, deputat USR Galați.

Deputat USR Galați: ”Nici amenda și nici pedepsirea vinovatului nu salvează viața victimei necuvântătoare: de aceea, facem apel la lege”

Potrivit declarației publicate astăzi, 22 martie, este nevoie de o lege fermă care să protejeze necuvântătoarele de cruzime, neglijență și abuz și, nu în ultimul rând, să le salveze viața.

La rândul său, Filip Havârneanu a precizat că polițiștii vor putea interveni cu echipamente medicale, depășind sfera în care aplică doar sancțiuni.

Nu este suficient să fie sancționat făptașul, ci să putem salva și victima sa. Respectul pentru animale spune mult despre educația noastră și felul în care ne raportăm la alte ființe din jur. În țările dezvoltate, animalele au un statut clar definit și multiple legi coerente care le protejează de violență sau neglijența proprietarilor”, a transmis Filip Havârneanu, deputat USR de Iași.

spot_img
Latest news
știri