11.2 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Amendă colosală pentru un bărbat care și-a lăsat câinele liber în apropierea unui loc de joacă

Jandarmii au publicat regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi

Stăpânul unui câine dintr-o rasă periculoasă a fost amendat cu 3.000 de lei de jandarmii din Botoşani, scrie publicația BotoșaniNews.ro. Bărbatul a lăsat câinele liber şi fără botniţă în apropierea unui loc de joacă.

Câinele din rasa Cane Corso a fost găsit în incinta unui spațiu de joacă

Jandarmii au precizat că rasa de câini Cane Corso face parte din categoria a II-a de câini periculoşi, aşa cum este definită de Ordonanţa de Urgenţă nr.55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

Proprietarii sau deţinătorii temporari ai câinilor din rasele periculoase trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani şi să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei.

Botnița este obligatorie pentru mai multe rase de câini

De asemenea, accesul câinilor periculoşi din categoria a II-a (American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor) în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum şi în părţile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceştia poartă botniţă.

În egală măsură, câinii trebuie să fie ţinuţi în lesă de o persoană care îndeplineşte condiţiile legale.

În caz contrar, nerespectarea acestei prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1500 de lei la 3000 de lei, au mai explicat jandarmii.

Latest news
știri