12.1 C
București
joi, 16 mai, 2024

Mai mulți artiști din Ucraina au pictat un ”mural viu” pentru a cere o redresare ecologică

Prin intermediul artei, artiștii au exprimat dorința de a avea un viitor mai curat și mai ecologic, în concordanță cu valorile durabilității și protecției mediului

Mai mulți artiști și activiști din Ucraina au pictat un ”mural viu” cu o viziune a unui viitor pașnic și verde pentru țara afectată de război.

Momentul artictic a avut loc în cadrul unei importante conferințe internaționale unde au avut loc numeroase discuții despre reconstrucția Ucrainei.

Recuperarea ecologică a Ucrainei nu poate aștepta

Aflat la Londra, muralistul Nicki Deux a creat opera de artă împreună cu grupurile de mediu ucrainene EcoAction, Ecoclub, Razom We Stand și Greenpeace CEE, transmitând un mesaj clar celor prezenți la conferință că recuperarea ecologică a Ucrainei nu poate aștepta.

Conferința de Redresare a Ucrainei este organizată de Guvernul Regatului Unit în prezent (până azi, 22 iunie) și are ca scop mobilizarea sprijinului financiar pentru reconstrucția Ucrainei după mai mult de 16 luni de război pe scară largă cu Rusia.

Primul ministrul din Ucraina și cel din Regatul Unit au participat la conferință în North Greenwich, alături de delegați de înaltă nivel din guverne și instituții internaționale

Muralul prezintă o viziune plină de speranță pentru viitorul Ucrainei, cu floarea-soarelui – floarea națională a Ucrainei – crescând din ruine, iar energia regenerabilă oferind energie sigură și cu emisii reduse de carbon pentru comunități.

În ciuda intensificării războiului în Ucraina în ultimele săptămâni, multe autorități locale și urbane au început deja să îmbunătățească viața locuitorilor prin restabilirea aprovizionării cu apă și energie electrică și reconstrucția spitalelor, școlilor și altor infrastructuri cheie.

spot_img
Latest news
știri