14.9 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Polonia neagă implicarea în distrugerea conductei Nord Stream

Parchetul din Polonia a declarat oficial că nu a găzduit nici un hub pentru atacatorii Nord Stream.

Nu există nicio dovadă care să sugereze că Polonia a fost folosită. Drept centru pentru sabotarea conductei Nord Stream. Au declarat procurorii polonezi, respingând un raport conform căruia o echipă care a aruncat în aer conductele ar fi folosit Polonia. Ca bază de operare. De asemenea, au mai spus că nu există dovezi directe. În sensul în care să sugereze că „Andromeda”, un iaht de 50 de picioare a praticipat la sabotaj. Chiar dacă despre acesta s-a speculat că este suspect că ar fi implicat în explozii la fața locului. Ziarul Wall Street Journal a raportat luna aceasta că anchetatorii germani arată cu degetul către Polonia. Mai exact examinează dovezi care sugerează că o echipă de sabotaj a folosit Polonia.

Afirmația nu este susținută de dovezi

Drept bază pentru a deteriora conductele Nord Stream din Marea Baltică în septembrie. „Afirmația conform căreia „Polonia a fost un centru logistic pentru operațiunea de aruncare în aer Nord Stream este complet neadevărată. Și nu este susținută de dovezile anchetei”, a declarat Parchetul Național Polonez într-un comunicat. Instituția a adăugat că nu există dovezi care să sugereze că cetățenii polonezi au participat la aruncarea în aer a conductelor. Potrivit ziarului, anchetatorii germani au reconstituit călătoria de două săptămâni a Andromeda. Citând persoane care aveau date legate de călători.

Afirmația nu este susținută de dovezi

Se spune că echipajul de sabotaj a plasat explozibili de adâncime pe Nord Stream 1. Înainte de a pune nava pe un curs spre Polonia. Procurorii polonezi au spus că Andromeda a navigat în Polonia de pe insula germană Ruegen. Și a petrecut 12 ore într-un port polonez. ”Concluziile anchetei arată că, în timpul șederii iahtului într-un port polonez, nu au fost încărcate obiecte pe puntea acestuia. Iar echipajul iahtului a fost inspectat de polițistul de frontieră polonez”, a precizat procuratura. Cotidianul polonez Rzeczpospolita a citat parchetul spunând că la bordul iahtului se aflau 6 persoane și că aveau pașapoarte bulgare.

spot_img
Latest news
știri