16.2 C
București
joi, 16 mai, 2024

Mai Mult Verde: ”Cel mai bun moment să plantezi un copac era acum 20 de ani, al doilea cel mai bun moment este astăzi”

Asociația Mai Mult Verde contribuie, în permanență, la creșterea fondului forestier din România

Asociația Mai Mult Verde a discutat despre folosirea arborilor în agricultură, acțiune care este cunoscută sub denumirea de agricultură forestieră și a existat dintotdeauna.

Animalele care pasc sub arbori beneficiază de adăpost și hrană, iar acestea la rândul lor îmbogățesc solul prin pășunat.

De asemenea, cultivarea culturilor sub coroana arborilor creează un microclimat protejat pentru plante, iar rădăcinile adânci ale arborilor aduc la suprafață substanțele nutritive din sol.

Asociația Mai Mult Verde: ”Arborii oferă, de asemenea, habitat prădătorilor naturali ai dăunătorilor culturilor, reducând astfel necesitatea pesticidelor”

Cel mai bun moment să plantezi un copac era acum 20 de ani, al doilea cel mai bun moment este astăzi. Dacă nu ai făcut cadou un copac până acum, încă o poți face, iar noi îl plantăm în toamnă”, au transmis membrii asociației pentru protecția mediului din România.

”Fă cadou un copac unei persoane dragi: să ajutăm pădurea să-şi reîntregească familia”

În condițiile în care 15 milioane de copaci sunt tăiaţi anual în România, Mai Mult Verde a revenit cu inițiativa ”Fă cadou un copac”.  

Pentru fiecare 20 de lei donați, membrii asociației plantează un puiet.

Poți face cadou un copăcel cu orice prilej: zi de naștere, aniversare, onomastică, botez, nuntă (sunt foarte apreciați copăceii pe post de mărturii), Crăciun sau Paşte, Sf. Valentin, Dragobete, 1 sau 8 Martie. Pentru fiecare 20 de lei donaţi, un copăcel va purta numele persoanei dragi. În urma acţiunii de plantare, vei primi o fotografie cu copăcelul plantat, iar în viitor te vom ţine la curent cu evoluţia acestei păduri”, au precizat membrii Mai Mult Verde.

spot_img
Latest news
știri