Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a subliniat importanța consultării publice, fie că este vorba despre un act normativ de o importanță deosebită, așa cum e proiectul de Cod Silvic, sau despre orice act normativ de care se ocupă Ministerul Mediului.
Ministrul Mediului din România: ”Mă bucur că a doua zi de dezbatere a proiectului Codului Silvic, dedicată societății civile, a fost una dinamică și foarte deschisă”
Oficialul a adus în discuție și feedback-ul pe care îl primește din industrie, de la orice entitate afectată din sectorul silvic, de la ocoale, de la regie și de la ong-uri, precizând că acest feedback este la fel de important.
”Orice idee, orice informație care vine pentru a face din acest proiect legislativ unul mai bun, este binevenită și, cu siguranță, o vom lua în calcul”, a transmis ministrul Mediului într-un comunicat publicat pe contul de Facebook.
Pădurea are un rol crucial în ceea ce privește atenuarea schimbărilor climatice
”Toată lumea știe că, atunci când vorbim despre pădure, nu vorbim doar despre metri cubi de masă lemnoasă recoltată. Este un lucru pe care unii l-au aflat mai greu, însă astăzi, sunt din ce în ce mai multe persoane care înțeleg rolul pădurii în ceea ce privește atenuarea schimbărilor climatice, care înțeleg rolul pădurii în conservarea biodiversității, care înțeleg rolul social al fondului forestier din România”, a adăugat Fechet.
Mircea Fechet: ”Pădurea rămâne arma principală pe care o avem la îndemână în ceea ce privește neutralitatea climatică”
Ministrul Mediului a reamintit faptul că România, alături de celelalte state membre UE, și-a manifestat interesul de a atinge acest deziderat până în anul 2050.