16.5 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

VIDEO: Jumătate de milion de copaci au fost tăiați în Germania pentru construcția unei noi fabrici de mașini Tesla

Tesla refuză să răspundă la orice comentariu

Construcția unei fabrici auto Tesla în apropiere de Berlin a dus la tăierea a aproximativ 500 de mii de copaci. Sut rezultatele unei analize realizate pe baza imaginilor satelitare.

Această acțiune a generat o serie de controverse și proteste din partea activiștilor de mediu, care condamnă impactul negativ asupra ecosistemului.

În plus, planurile de extindere a fabricii, menite să dubleze producția anuală la 1 milion de vehicule, au alimentat nemulțumirea și au declanșat acțiuni de protest, relatează publicația britanică The Guardian.

Elon Musk, proprietarul Tesla, a criticat poliția locală pentru că a permis protestatarilor să acționeze

Imaginile satelitare arată că 329 de hectare (813 acri) de pădure au fost defrișate la șantier între martie 2020 și mai 2023, potrivit companiei de inteligență de mediu Kayrros.

Aceasta echivalează cu aproximativ 500.000 de copaci.

Din mai, activiștii de mediu au protestat împotriva extinderii planificate a gigafabricii.

Oamenii și-au făcut case în copaci într-o tabără din apropiere și au încercat să pătrundă pe șantier.

Un grup a incendiat un stâlp electric, oprind producția fabricii pentru câteva zile, în luna martie.

Criticii susțin că impactul negativ al fabricii asupra mediului este semnificativ, în special în regiunea Brandenburg, cunoscută pentru clima sa uscată

Aceștia cer oprirea planurilor de extindere a fabricii pentru a proteja pădurile rămase și resursele de apă potabilă din zonă.

Karolina Drzewo, reprezentantă a alianței de campanie Turn Off Tesla’s Tap, a declarat că analiza a arătat cum producția de vehicule electrice a companiei a cauzat distrugerea naturii la nivel local.

Mai mult, lucrările au dus la daune globale prin exploatarea metalelor.

Într-una dintre cele mai uscate regiuni din Germania, prea mult din mediu a fost deja distrus. Extinderea, distrugerea pădurilor și periclitarea zonei protejate de apă potabilă trebuie prevenite”, a declarat activista.

spot_img
Latest news
știri