25.7 C
București
luni, 23 septembrie, 2024

Numărul turiștilor străini care au vizitat Japonia a scăzut sub trei milioane în luna august

După un record în luna iulie, Japonia înregistrează o ușoară scădere a vizitatorilor străini, însă țara rămâne pe drumul către un an turistic de succes, cu prognoze de 35 de milioane de turiști până la sfârșitul anului

Numărul turiştilor în Japonia a scăzut în august sub trei milioane, pentru prima dată în ultimele şase luni, transmit Kyodo şi Reuters, citate de G4 Media.

Numărul vizitatorilor străini care au venit în Japonia pentru afaceri şi agrement s-a situat la 2.93 milioane luna trecută, în scădere faţă de 3.29 milioane în iulie, când a fost un nivel lunar record, a informat organizaţia naţională de turism din Japonia (JNTO).

Din februarie, numărul turiştilor străini în Japonia a depăşit trei milioane în fiecare lună

Numărul total de vizitatori străini în ”Ţara Soarelui Răsare” ar urma să depăşească precedentul record de 31.88 milioane.

Această cifră a fost înregistrată în 2019, înaintea pandemiei.

Cu toate acestea, obiectivul Guvernului până în 2030 este de a atrage anual 60 milioane de turişti străini.

Cei mai mulţi turişti, 745.800, au venit din China, aproape dublu faţă de august 2023

Vizitele s-au datorat sporirii numărului curselor aeriene între cele două ţări vecine.

Este a doua lună consecutiv în care China este pe primul loc în topul turiştilor străini.

Autorităţile de la Tokyo au estimat recent că Japonia ar putea înregistra anul acesta un nivel record de vizitatori străini. Estimările se ridică la 35 de milioane de vizite.

Mai mult, cheltuielile acestora ar urma să atingă un maxim istoric, de aproximativ 8.000 de miliarde de yeni (50 de miliarde de dolari).

Turismul este în grafic pentru a deveni al doilea cel mai mare sector de export al Japoniei, depăşind componentele electronice. Pe primul loc se află automobilele.

spot_img
Latest news
știri